WordPress SEO in 20 stappen (INFOGRAPHIC)

doorEduard

WordPress SEO in 20 stappen (INFOGRAPHIC)

SEO lijkt vaak iets magisch te hebben. Dat komt ten dele doordat in het verleden er veel zogenaamde illegale of “black hat” trucs waren, om websites zonder zinnige of relevante content, bovenaan in de zoekresultaten te krijgen. Tegenwoordig is het een stuk moeilijker om met onzinnige content in de topposities te scoren. Dat is maar goed ook, want zo wordt goede content eindelijk beloond met haar verdiende positie.

WordPress SEO is ook niets magisch. Het is gewoon zaak om je blog de beste startpositie te geven in de zoekmachines. Daarna is het “slechts” een kwestie van goede content produceren. Dat is dan ook inderdaad stap 5: “Prepare user centric quality content”.

Een paar stappen uit de infographic wil ik even iets dieper op ingaan:

  • Stap 3 : “Plugin installeren voor gzip en cache” – Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat Google ook de laadsnelheid van een pagina meeneemt in het ranking proces als onderdeel van de totale “user experience”. Dus als je een trage site hebt, dan heeft dit een negatief effect op je rankings. De plugin W3 Total Cache helpt je om je site aanzienlijk te versnellen.
  • Stap 9 : “Plaats titel van je post in de URL” – Maar al te vaak zie ik nog WordPress sites, waar naar blogberichten wordt verwezen door middel van: www.site.nl/?p=1234 . Ook de tekst in de URL telt mee in het scoringsalgoritme, dus activeer goede permalinks in WordPress.
  • Stap 21 (of stap 0) : “Activeer Google Authorship – Deze stap staat niet in de infographic en wordt tevens door veel bloggers overgeslagen. Dit is echt een gemiste kans, want door het ontbreken van de foto van je Google+ profiel is het aantal click-throughs naar jouw content met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een stuk lager, dan dat ze kunnen zijn, als je wel een foto online hebt. Meer info hierover kun je lezen in het artikel over het instellen van Google Authorship voor je WordPress blog.

 

WordPress SEO: HOW-TO

Over de auteur

Eduard editor

Eduard de Boer is reputatiecoach, schrijver, blogger, fotograaf en lokale SEO-specialist.