Winter Winkeldata Workshop: 10 instructievideo’s voor betere lokale SEO in deze winter

doorEduard

Winter Winkeldata Workshop: 10 instructievideo’s voor betere lokale SEO in deze winter

Winter Winkeldata Workshop-10Gisteren heb ik je de werkinstructie gegeven voor het opschonen van de citations, of wel bedrijfsvermeldingen. Dit is het begin van het project, waarin je je bedrijf beter wilt laten scoren in de lokale zoekresultaten.

Het is namelijk beter om eerst je “rotzooi” op te ruimen, om pas daarna voort te borduren op een partij consistente data.

Laat je dus niet in de verleiding brengen om toch maar snel je bedrijf aan te melden op een aantal nieuwe sites. Geloof me, dat werkt in je nadeel als je niet oppast!

Want hoe sneller je inconsistente c.q. foutieve gegevens aanpast, des te sneller ziet Google deze veranderingen. Vergeet niet: vaak staan die vermeldingen al op sites met een hoge mate van autoriteit en wordt die content vaak door Googlebot bezocht en de index derhalve ook vaak bijgewerkt!

Ergo, eerst moet je schoon schip maken. Dan kun je van wal steken en beginnen met het aanmelden van je bedrijf op andere sites, om zo meer degelijke en betrouwbare citations of bedrijfsvermeldingen te verzamelen om daarmee je ranking in de lokale zoekresultaten te verstevigen en hopelijk te verbeteren.

Als jij klaar bent met het opschonen, is het tijd voor de volgende stap. Daarom heb ik een nieuwe serie instructievideo’s gemaakt, met als naam, de “Winter Winkeldata Workshop”. Ik verwacht dat er geen winter meer komt, maar ik vond het gewoon leuk klinken.

De komende twee weken krijg je van mij elke werkdag een instructievideo die je kunt nadoen om zo een nieuwe citation of bedrijfsvermelding te maken. Dus: elke maandag tot en met vrijdag publiceer ik om 09:30 uur een instructievideo, waarmee jij je positie in de lokale zoekresultaten kunt verbeteren, twee weken lang! Dus in totaal tien instructievideo’s!

OK, het is niet zo heel erg, als je nog niet al je gegevens hebt opgeschoond en je wilt toch ook snel beginnen met het aanmaken van nieuwe citations. Maar je moet me twee dingen beloven:

  1. Je moet eerst echt je spreadsheet vullen, zodat je met consistente gegevens werkt en blijft werken
  2. Maak je “oude gegevens” echt consistent, want anders zijn al je inspanningen voor niets.

Ik leid je weer langs een aantal sites met autoriteit. Als uitbreiding op de “Summer Seven”, die ik afgelopen zomer heb gepubliceerd, laat ik je nu niet alleen algemene, geografische of sociale sites zien, maar ook een paar branche-specifieke sites. In de komende tien video’s heb ik er drie opgenomen, waarin ik laat zien hoe je een tandartsenpraktijk aanmeldt op drie medische c.q. branche-specifieke sites.

De kans is groot, dat je daar niet meteen iets mee kunt, omdat je geen tandarts bent. Toch kun je er wellicht iets van opsteken. Een volgende keer zal ik ook eens een paar sites pakken uit andere branches.

Dus, houd vanaf komende maandag de site in de gaten en begin met het creëren van extra citations in de nieuwe sites. Laat het me weten, als je tegen problemen aanloopt. Ik ben op dit moment beperkt in staat om mijn mail te lezen, dus het kan soms even duren voordat ik reageer.

Succes!

Over de auteur

Eduard editor

Eduard de Boer is reputatiecoach, schrijver, blogger, fotograaf en lokale SEO-specialist.