Waarom bloggen in WordPress?

doorEduard

Waarom bloggen in WordPress?

Het is moeilijk te geloven, maar er zijn nog steeds zowel grote als kleine bedrijven die nog geen blog hebben. In de begindagen was bloggen iets voor nerds, maar tegenwoordig is het essentieel om te overleven en ook om gevonden te worden en nieuwe business uit te creëren.

Waarom WordPress?

Ik vraag me namelijk af hoe bedrijven die geen blog hebben, aan hun klanten komen… Waarschijnlijk betalen ze een vermogen aan Google AdWords of andere advertentienetwerken en zitten ze veelvuldig bij allemaal netwerk ontbijten in de hoop daar een klusje of lead te scoren.

Een blog zorgt ervoor dat je steeds nieuwe content op je site hebt, waardoor het voor zoekmachines als Google en Bing interessant is om je site te bezoeken. Als je ook nog eens blogt over onderwerpen die andere mensen ook aanspreken, dan stijgt je site in populariteit en dus in de zoekmachines! En met deze stijging van je populariteit gaat je reputatie ook weer omhoog. Zo werk je dus aan je reputatie door te bloggen.

Het voordeel van een blog is dat jij altijd nieuwe content kunt produceren, wanneer jij dat wilt. Deze content werkt voor je op Internet, 24 uur per dag, 365 (of 366) dagen per jaar. Het is de meest fanatieke medewerker van je salesteam!

Als je een email kunt typen, dan kun je ook bloggen. Zo simpel is het! En net als je in het begin moest leren om te mailen, zul je in het begin ook moeten leren hoe je moet bloggen.

Maar terugkomend op de vraag die ik als titel boven deze blogpost heb geschreven:

“Waarom WordPress Weblog?”

Aan het hebben van een eigen blog in WordPress zit een aantal voordelen:

 • Laagdrempelig, je kunt het gemakkelijk leren
 • Je kunt je blog snel en eenvoudig aanpassen zonder te hoeven wachten op je webteam of web designer
 • Tienduizenden verschillende ontwerpen (“themes” of “layouts”) beschikbaar, dus de kans is groot dat er iets van je gading bij zit
 • Flexibel, je kunt je site een totaal andere “look and feel” geven met slechts enkele muiskliks
 • Je kunt snel nieuws of superaanbiedingen communiceren
 • Je creëert de mogelijkheid tot interactie met je klanten/prospects hetgeen je sociale betrokkenheid ten goede komt
 • Het is erg populair en dus worden bijv. fouten of potentiële beveiligingsproblemen snel opgelost
 • Er zijn duizenden zogenaamde “plug-ins” beschikbaar voor het uitbreiden van de standaardfunctionaliteit
 • Een WordPress site kan gemakkelijk zó worden gemaakt, dat deze ook goed op mobiele apparaten is te bekijken

Toegegeven, er zijn talloze andere bloggingplatformen, maar bij veel daarvan bestaat het risico dat je een (te) grote afhankelijkheid creëert van je web designer. Daardoor is het dan niet mogelijk zelf snel en eenvoudig aanpassingen te doen aan je site of nieuwe content te produceren.

Meer dan 58 miljoen WordPress sites in de wereld

Voor mij is ook een belangrijke reden, dat ik een pakket gebruik waaraan continu wordt gesleuteld en wereldwijd tientallen miljoenen mensen en bedrijven hun website toevertrouwen en het risico op spontane problemen gering is.

Dankzij de gratis WordPress app kan ik bovendien overal waar ik maar ben vanaf mijn iPhone of iPad de website aanpassen of zelfs nieuwe artikelen posten.

Heb je al een blog? Gebruik je zelf ook WordPress? Laat het hieronder weten!

Over de auteur

Eduard editor

Eduard de Boer is reputatiecoach, schrijver, blogger, fotograaf en lokale SEO-specialist.

  2 reacties tot nu toe

  FrankGeplaatst op2:12 pm - aug 2, 2013

  Dag Eduard,

  Ik heb gisteren uw site ontdekt, boordevol interessante info over SEO en zo. Ik heb zelf mijn website gemaakt voor mijn bedrijf, maar ik ben geen professionele website-bouwer. Daarom is de info met name in uw blog zo interessant voor mij.

  Ik kwam op uw site omdat ik aan het googelen was waarom mijn bedrijf en die van mijn concurrenten niet in Apple maps werden getoond. Ik begrijp nu dat dat te maken heeft met het niet aanwezig zijn op Yelp en Tom tom places. Ik heb mij dan ook direct aangemeld.

  Ik dacht dat bloggen “uit” was. Want er is toch twitter en facebook was mijn redenatie. Is het dan nog wel verstandig om te gaan bloggen? En zo ja is er een manier om te twitteren/facebooken en bloggen waarbij je dan een en dezelfde boodschap verspreid? Met een keer het maken van de boodschap?

  Ik heb nog lang niet alle blogs gelezen, maar de info is zo interessant dat ik dat nog zeker ga doen!

  Bedankt voor uw duidelijke uitleg over hoe het een en ander werkt.

  Groetjes,

  Frank

   EduardGeplaatst op7:55 am - aug 7, 2013

   Beste Frank,

   Bedankt voor je positieve feedback en leuk om te lezen dat je de site en podcast interessant vindt. Het klopt: om in Apple Maps te worden vertoond, moet je inderdaad je bedrijf aanmelden op Yelp en TomTom Places. Daarna duurt het zo’n 2-3 maand, totdat je bedrijf te vinden is.

   Wat ook helpt om lokaal te worden vertoond op Apple Maps, Google en Yelp, is het verzamelen van authentieke reviews van tevreden klanten. TIP: ga ze beslist niet faken, want dat wordt inmiddels genadeloos afgestraft.

   Mooie site heb je overigens!

   Bloggen is beslist niet uit! Dat lees je nog wel, naarmate je meer content op de site consumeert.

   Mocht je daarna nog vragen hebben, neem gerust vrijblijvend contact op!

   Mvg, Eduard.

  Reacties zijn gesloten.