Vreemd fenomeen in zakelijke Google+ vermelding op smartphone

doorEduard

Vreemd fenomeen in zakelijke Google+ vermelding op smartphone

GoogleVandaag werd ik erop attent gemaakt dat een website niet zou zijn gelinkt aan een zakelijke Google+ pagina. Het fenomeen was mij ook wel eens terloops opgevallen, maar ik had er nooit aandacht aan besteed. Het bleek namelijk dat het woord “Website” wel clickable is in het 7-pack dat wordt getoond, maar niet als je de details bekijkt…

Dan is het woord “Website” grijs en niet clickable. Omdat ik dat vreemd vond, heb ik een goede twintig andere sites bekeken in de lokale zoekresultaten: verschillende soorten bedrijven en verschillende plaatsen. Maar voor alle gecontroleerde vermeldingen was het hetzelfde: op het hoofdscherm is het woord wel gelinkt, maar in het detailscherm niet (en dus niet klikbaar).

Vooralsnog heb ik hier geen verklaring voor. Ik heb alles gecontroleerd: of de sites geclaimd waren, gekoppeld aan de website, gekoppeld met Webmaster Tools etc. Maar met geen enkele mogelijkheid kreeg ik het woord “Website” als link in het detailscherm te zien.

Heb jij voorbeelden van sites die wel gelinkt zijn in het vervolgscherm? Laat het hieronder weten, dan gaan we uitzoeken wat het verschil is.

Website clickable of niet?

Over de auteur

Eduard editor

Eduard de Boer is reputatiecoach, schrijver, blogger, fotograaf en lokale SEO-specialist.