165: Vermijd NetwerkProfiel van DTG! Gehackte site, wat dan? Onbeperkte opslag bij Amazon en statistieken van foto’s op Google Maps

doorEduard

165: Vermijd NetwerkProfiel van DTG! Gehackte site, wat dan? Onbeperkte opslag bij Amazon en statistieken van foto’s op Google Maps

ReputatieCoaching PodcastEerder deze week was de site van mijn broer gehackt en was hij 924 blogposts kwijt. Dat was wel even schrikken! Ik vertel je zijn relaas. Laatst ontving ik de uitnodiging om mij aan te melden voor de Local Guides Summit in San Francisco in september dit jaar.

Jalwa was jarenlang gratis, maar wordt nu opeens commercieel. Eergisteren kreeg ik voor ’t eerst een mailtje met wat statistieken over mijn foto’s op Google Maps. Daar stond ik behoorlijk van te kijken!

Ontvrienden? Ontvriend jij vaak mensen? Suzanne, m’n vrouw is onlangs ontvriend en was daar behoorlijk ontstemd over.

Ik heb deze week weer eens een tip van de week voor je. Daarin vertel ik je hoe je voor US$60 per jaar onbeperkte online opslag kunt krijgen.

Het laatste topic voor vandaag gaat over DTG. DTG (dat staat voor “De TelefoonGids”) probeert aan de weg te timmeren met hun dienst “NetwerkProfiel”. Dat is een service waarin ze citations consistent maken en houden. Ik vertel je waarom je daar vooral NIET gebruik van moet maken!

Site gehackt!

De site van mijn broer was afgelopen week gehackt. Alle 924 blogberichten waren overschreven met een one-liner met een link die naar een Russische site verwees. Dankzij de service van Antagonist is alles uiteindelijk goedgekomen! Ik beveel Antagonist werkelijk bij iedereen aan, die een website of een aantal websites bij een betrouwbare partij wil onderbrengen.

Het is niet voor niets, dat Antagonist een 9,6 scoort uit 3.099 recensies! En nee, ik word niet betaald voor deze promotie! 😉

Antagonist

#LGSummit16

In september organiseert Google in San Francisco de eerste Summit voor Lokale Gidsen. Daarvoor worden alleen actieve gidsen van niveau 5 uitgenodigd. Google betaalt dan alles, zowel de reis als het verblijf. Ik ga me aanmelden!

#LGSummit16

Jalwa is niet meer gratis

Yalwa: meld je bedrijf aanJalwa was jarenlang gratis, maar gaat nu geld vragen voor een standaard registratie. Dat is een model dat niet veel meer wordt gebruikt op directory sites, want meestal zie je dat een basisprofiel (lees: citation) gratis is en dat je moet gaan betalen voor meer diensten.

Ja, je zult nu moeten kiezen of een citation op Yalwa je die EUR 4,95 of EUR 1,95 per maand waard is. Ik denk het van niet en vertel je in de podcast waarom.

Ontvrienden

Sommige mensen vinden het vervelend om ontvriend te worden. Maar is het zo erg? Wat is tegenwoordig dan nog een “vriendschap” online waard. Volgens mij moet je er niet te zwaar aan tillen, want voor mijn gevoel wordt het begrip “vriend” langzamerhand behoorlijk uitgehold.

#Unfriend

Amazon Cloud Drive

Omdat ik een Google Lokale Gids niveau 5 ben, heb ik al een Google Drive van 1 TB gratis. Daarop sla ik eigenlijk alle data op, die ik onderhanden heb, of waar ik te allen tijde bij wil kunnen. Een eigenschap van Google Drive is namelijk dat het standaard synchroniseert met alle apparaten waarop je het programma installeert. Zo heb je, net als met Dropbox, overal je bestanden meteen beschikbaar.

Maar mijn laptop heeft een SSD van 256 GB en die loopt al snel vol, als ik alle data van Google Drive synchroniseer. Gelukkig kun je op Google Drive instellen dat je bepaalde folders niet op het gegeven apparaat wilt hebben. Zo kun je toch een soort van backup hebben, een langetermijn archief waar je niet altijd meteen bij hoeft te kunnen.

Amazon Cloud Drive Unlimited

Maar Google Drive voldoet niet als online backup-mechanisme voor bijvoorbeeld al mijn foto’s, video’s muziek en dergelijke. Daarvoor had ik nog nooit een goede service gevonden.

Een paar maanden geleden had ik al een account genomen op Amazon Cloud Drive Unlimited, maar had het meteen aan de kant geschoven, omdat ik niet tevreden was over de gebruikersinterface.

Daar is nu verandering in gekomen en ik ben nu de nodige TB’s aan het overfluiten naar Amazon. Wat mij heeft bewogen om Amazon Cloud Drive als online backup te gaan gebruiken, vertel ik je in de podcast.

Statistieken van foto’s op Google Maps

Als Google Lokale Gids upload ik dikwijls foto’s van bedrijven naar Google Maps. De ene keer is het de voorgevel, de andere keer een product en weer een andere keer bijvoorbeeld het terras aan het zwembad. De kans is groot dat die foto’s worden vertoond als mensen op Google bij een bepaald bedrijf gaan kijken, ongeacht via welk Google zoekproduct dan ook (Maps, Google+, Search etc.).

En Google zou Google niet zijn, als ze eens iets NIET zouden meten. Zo wordt het aantal vertoningen van de foto’s natuurlijk ook gemeten. Laatst kreeg ik een mailtje van Google, waarin Google mij meedeelde dat al mijn foto’s gezamenlijk inmiddels wereldwijd al meer dan 1,8 miljoen keer zijn weergegeven!

Wow! Dat vond ik wel cool! En weet je welke foto afgelopen week het meest is weergegeven? Eentje die ik in 2014 heb gemaakt van het terras aan het zwembad van ons hotel op Martinique. Die foto is in één week ook maar liefst meer dan 59.000 keer vertoond. Bekijk hieronder maar eens welke foto’s populair zijn:

Statistieken van de foto's op Google Maps

Vermijd Netwerkprofiel van DTG (De TelefoonGids)!

DTG NetwerkprofielJe weet dat ik altijd ondernemers en bedrijven adviseer hun citations consistent te maken en te houden. Dat is niet altijd even gemakkelijk en erg tijdrovend. DTG (De TelefoonGids) heeft sinds enige tijd hiervoor een nieuwe dienst: Netwerkprofiel. Het bedrijf is hiervoor een samenwerking aangegaan met het Amerikaanse Yext.

Op zich werkt het goed, zolang je maar de maandelijkse EUR 37,50 blijft betalen. Dat tikt wel aan! Want als je ervoor gaat zitten heb je zelf in een paar avonden je meeste citations heus wel op orde, zeker als je alle instructievideo’s die ik hiervoor heb gemaakt, volgt.

Maar als je stop met het gebruik van Yext, dan ben je in de aap gelogeerd. Yext schrijft hier het volgende over:

Yext annuleren - DTG NetwerkprofielDit lijkt niet zo bijzonder… Maar zoals je weet werk ik voor Whitespark en wij hebben recentelijk nog onderzoek gedaan naar het effect, wat er gebeurt als een klant stopt met het gebruiken van Yext. Nou… dan verdwijnen sommige netwerkprofielen en de profielen die ooit aangepast waren door Yext, worden allemaal weer teruggezet naar de originele instellingen, waardoor je dus geen blijvende waarde eraan hebt.

Bovendien is een eigenschap van Yext die wij vaak zien, dat er dikwijls duplicaatvermeldingen worden aangemaakt. En dat is al iets wat je helemaal niet wilt!

Al met al volgens mij voldoende redenen om Netwerkprofiel van DTG te mijden!

Kijk ook eens op…

Links naar onderwerpen die in deze podcast aan bod komen:

 

Over de auteur

Eduard editor

Eduard de Boer is reputatiecoach, schrijver, blogger, fotograaf en lokale SEO-specialist.

1 reactie tot nu toe

DTGGeplaatst op3:54 pm - mei 9, 2016

Dag Eduard,

Het Netwerkprofiel is inderdaad een dienst waarbij bedrijfsgegevens worden verstuurd naar onze partnersites in het netwerk. Zoals je eerder in je blog aanhaalt, werkt het product goed en het is mooi om dat te lezen. Daarnaast wil ik benadrukken dat een Netwerkprofiel meer is dan alleen maar een citation. Met een Netwerkprofiel wordt namelijk naast je NAWT gegevens ook nog andere content (zoals een bedrijfsomschrijving, foto’s, trefwoorden, openingstijden, etc.) naar deze partners verstuurd. Daarnaast kan je aanpassingen doen aan deze gegevens en worden deze direct verstuurd naar al onze partners. Hiermee geven we de ondernemers dus volledig beheer over de gegevens die hij/zij wil tonen en staat daar de meest recente informatie.

Je stelt dat ‘je in de aap gelogeerd’ bent wanneer je stopt met het Netwerkprofiel en dat sommige Netwerkprofielen verdwijnen. Dat is niet het geval. Wanneer er een Netwerkprofiel wordt aangemaakt, wordt het bedrijf geclaimd en kan het niet op een andere manier ge-update worden dan via het Netwerkprofiel. Wanneer de service wordt stopgezet, dan verdwijnt de claim op deze bedrijfsprofielen en komt het beschikbaar voor andere personen/bedrijven om te claimen en de gegevens aan te passen. Op het moment dat de claim vervalt, klopt het dat de rijke content verdwijnt, maar de NAWT gegevens blijven achter op de site of, zoals je zegt, de site kiest ervoor om de listing terug te zetten in de oorspronkelijke staat voordat het een Netwerkprofiel werd (maar dat gebeurt zeker niet in alle gevallen). Echter, in beide opties wordt de listing dus niet verwijderd.

Een ander probleem dat je aankaart is dat er duplicaten worden aangemaakt. Dat is iets waar wij zeer waakzaam voor zijn. Door de aard van onze integraties, kunnen wij direct op onze partnersites scannen naar bedrijfsgegevens. We kunnen dus zien of de NAWT gegevens van het bedrijf al op onze partners aanwezig zijn. Bij enige vorm van matching, wordt handmatig bekeken of het daadwerkelijk een match is met het bedrijf. Zo ja, dan nemen wij dit profiel in beheer (claimen). Zo nee, dan creëren we een profiel. Nogmaals, dat gebeurt dus alleen op het moment dat de gegevens dusdanig verschillend zijn dat er geen sprake kan zijn van een duplicaat.

Het klopt dat we werken met een abonnementsmodel omdat er kosten zijn verbonden aan het beheren van de listings op deze partnersites. Daarnaast staan wij altijd klaar voor vragen die klanten mochten hebben over het Netwerkprofiel en zijn we altijd bezig met nieuwe ontwikkelingen.

Ik hoop dat dit het e.e.a. verduidelijkt heeft.

groet, DTG

Reacties zijn gesloten.