Presentatie “Verbeter jouw online reputatie en daarmee het imago van Ordina”

doorEduard

Presentatie “Verbeter jouw online reputatie en daarmee het imago van Ordina”

Op 7 maart mocht ik een presentatie geven voor ICT-architecten binnen Ordina in Nieuwegein, met als onderwerp “Verbeter jouw online reputatie en daarmee het imago van Ordina”. In iets minder dan een uur vertelde ik over de trends in de markt en de noodzaak voor ICT’ers om zichzelf langzamerhand op de kaart te gaan zetten, willen ze omstreeks 2020 nog interessant werk hebben.
De opening van de presentatie was aan de hand van koppen van artikelen op Internet, waarin wordt voorspeld dat over zo’n 7 jaar het meerendeel van de ICT’ers werkzaam is als ZZP’er. Of dit werkelijk is als “Zelfstandige Zonder Personeel”, of als “Zeer Zelfstandige Professional” liet ik daarbij in het midden.


Dankzij de opkomst van social media en mede door de brede acceptatie ervan was de strekking van mijn presentatie, dat ICT’ers zich via veelzijdige en unieke content over meerdere kanalen moeten presenteren.

Eén van de belangrijke punten voor een dergelijke personal branding, is het beginnen van een eigen weblog, waar ik meer de diepte over ben ingegaan.

Enkele reacties van de aanwezigen:

  • Eduard: enthousiast, leuk om naar te luisteren”
  • “Eduard: enthousiast verteller”
  • “ad Eduard Zou bijna een weblog beginnen”
  • “Eduard: heel energiek en motiverend. Super!”

Ook op LinkedIn en Twitter ontving ik enkele leuke reacties:

De maandag na de presentatie heb ik zelfs mogen vernemen dat één van de aanwezigen dankzij mijn presentatie nu dat laatste zetje in de rug kreeg om zelf een weblog te starten.

Over de auteur

Eduard editor

Eduard de Boer is reputatiecoach, schrijver, blogger, fotograaf en lokale SEO-specialist.