Summer Citations Sequence: 25 instructievideo’s voor 25 bedrijfsvermeldingen!

doorEduard

Summer Citations Sequence: 25 instructievideo’s voor 25 bedrijfsvermeldingen!

Summer Citations Sequence: 25 instructievideos!Het is weer zover: als je wilt kun je de komende vijf weken er weer hard tegenaan met het creëren van citations, ofwel bedrijfsvermeldingen. Want zoveel instructievideo’s heb ik je nog nooit achter elkaar geboden! Welkom bij de “Summer Citations Sequence”.

Citations helpen je om hogerop te komen in de lokale zoekresultaten, zoals je weet. Als je net bent begonnen met het optimaliseren van je lokale bedrijfsvermelding bij Google, is het overigens verstandiger om te beginnen met het controleren en opschonen van je bestaande citations. Hoe dat werkt kun je nalezen in het artikel “Werkinstructie opschonen citations”.

Maar goed, de komende vijf weken publiceer ik elke werkdag om 09:00 uur een korte instructievideo die je laat zien hoe je in luttele minuten ergens een citation kunt creëren. Er zijn overigens zes instructievideo’s specifiek voor fotografen, maar voor elk ander type lokale bedrijf heb ik dan dus sowieso negentien die wel te gebruiken zijn. En daar hoef je niet eens je ergens voor aan te melden of zo. Kom gewoon elke dag na negen uur ’s ochtends even kijken op de site of abonneer je op de RSS-feed.

Hoe ik al deze sites heb gevonden? Ik heb ter voorbereiding van deze “Summer Citations Sequence” weer eens een grondige zoektocht gedaan op zoektermen als “bedrijf toevoegen”, “bedrijf aanmelden” al of niet in combinatie met het trefwoord “gratis”. Daarnaast heb ik al geruime tijd Google Alerts ingesteld voor die zoektermen, dus zo krijg ik af en toe een mailtje, waarin ook weer een nieuwe site wordt vermeld die dan net door Google is ontdekt.

Morgen komt de eerste video live! En vanaf dan krijg je dus elke werkdag een nieuwe instructievideo van me. Mocht je dan alsnog meer video’s willen zien, bekijk dan de categorie “Instructievideo’s” op de site, of zoek op Google op de zoekterm:

bedrijf aanmelden instructievideo

Mijn advies is: ga de komende zomerweken lekker aan de slag en maak elke dag een nieuwe bedrijfsvermelding (of meer) om zo je positie ik de lokale zoekresultaten voor het najaar te verbeteren!

Nog even voor alle volledigheid… Ik vertel het ook eigenlijk in elke citation instructievideo: controleer eerst altijd of je al op de desbetreffende site staat vermeld! Als dat het geval is, probeer dan de vermelding te claimen, zodat je ‘m kunt aanpassen of stuur een mail naar de webmaster of de afdeling administratie met je voorgestelde wijziging. Je moet namelijk dubbele vermeldingen al helemaal voorkomen!

Mocht iets niet helemaal duidelijk zijn, reageer dan onder de desbetreffende blogpost, waarin ik je de video geef.

Succes!

Over de auteur

Eduard editor

Eduard de Boer is reputatiecoach, schrijver, blogger, fotograaf en lokale SEO-specialist.