Review Management in Google Places Zakelijk

doorEduard

Review Management in Google Places Zakelijk

ReviewsHeb jij ook altijd al gemakkelijk willen kunnen zien waar er zoal reviews over je bedrijf staan en vooral wat er over je bedrijf wordt gescheven? Heb je op Google ook altijd al willen kunnen reageren op geposte reviews? Vanaf vandaag kan dat in de vernieuwde Google Places Zakelijk!

Google Places Zakelijk is de interface die je onder andere gebruikt voor het managen van je Google+ pagina en je Adwords Express. Gisteravond las ik al in een bericht van Jade Wang op Google+ en op het weblog “Google and your Business” dat Google bezig was met het wereldwijd uitrollen van een uitbreiding voor het beheren van reviews over je bedrijf op Internet.

20131125-Googleandyourbusiness

En toen ik vanmorgen ging kijken, zag ik inderdaad een extra tabblad, gelabeld: “Recensies”. Op dit tabblad kun je op dit moment alle recensies van Google+ gebruikers bekijken. De interface is overigens alleen beschikbaar voor geverifieerde bedrijfsvermeldingen. Dus naast alles wat ik je in podcast 52 vertelde is dit nóg een extra reden om je bedrijfsvermelding op Google+ nu zo snel mogelijk te verifiëren.

Hoewel er de mogelijkheid is om recensies van elders op het internet te tonen, zie ik op dit moment nog de tekst: “U heeft 0 recensies van internet”. Wellicht heeft Allround Fotografie nog geen reviews op de juiste sites, of dit wordt in de toekomst verder uitgebreid.

Naast dat je de geposte reviews kunt bekijken, heb je via de nieuwe “Recensies”-tab ook inzage in de statistieken. Je kunt bovendien zien hoeveel reviews je hebt gekregen en het aantal keren dat je een bepaald aantal sterren als beoordeling hebt ontvangen.

Het is nu al een uiterst bruikbare tool, maar helemaal als deze service wordt uitgebreid met de reviews die Google vindt op andere Nederlandse reviewsites, dan wordt het ècht een uiterst waardevolle reviewmanagement tool.

Tot die tijd raad ik je sowieso aan om er mee aan de slag te gaan: ga ook reageren op recensies, niet alleen als ze negatief zijn, maar ook op positieve beoordelingen. Zo laat je zien dat je betrokken bent!

Bekijk onderstaande video voor een korte rondleiding in de nieuwe review management module op Google Places Zakelijk:

Over de auteur

Eduard editor

Eduard de Boer is reputatiecoach, schrijver, blogger, fotograaf en lokale SEO-specialist.