#005: Recensies op Yelp, Google Maps iPhone, Facebook “in de buurt” en meer

doorEduard

#005: Recensies op Yelp, Google Maps iPhone, Facebook “in de buurt” en meer

In de laatste podcast van 2012 heb ik nog een paar leuke onderwerpen voor je… Ten eerste iets meer over recensies op Yelp en Google Maps op de iPhone. Ook vertel ik je hoe je 1 miljard YouTube views kunt kwijtraken en dat Instagram jouw foto’s wereldwijd mag gaan verkopen! En ik heb nieuws over de Google Data Highlighter en een leuk speureendje.

ReputatieCoaching Podcast Aflevering 5 (31-12-2012)

Hartelijk welkom bij de laatste ReputatieCoaching Podcast van 2012. Vandaag is het 31 december 2012 en vannacht om middernacht begint 2013. Het kan dus zijn dat je af en toe wat knallen op de achtergrond hoort. Ik hoop dat je een goede Kerst hebt gehad en er klaar voor bent om op gepaste wijze afscheid te nemen van het oude jaar. Mijn naam is Eduard de Boer –ook wel bekend als de ReputatieCoach– en ik ben de host voor vandaag!

Kun je terugkijken op een goed jaar? Heb je voldoende gewerkt aan je reputatie? Of heeft je reputatie in 2012 al veel voor jou kunnen werken? De afgelopen week heb ik tussen de gezellige kerstdiners en brunches door weer een boel gelezen op Internet. Daarvan wil ik graag een aantal zaken met je delen in deze podcast.

Allereerst kom ik nog eventjes terug op een praktische tip die ik tegenkwam over het posten van recensies op Yelp. En verder las ik dat Google Maps in 2 dagen 10 miljoen keer is gedownload, Universal en Sony meer dan 2 miljard views op YouTube kwijt zijn, Facebook vanaf nu gaat concurreren met Yelp en Foursquare en ze bovendien ook nog eens jouw publieke Instagram foto’s mogen gaan verkopen. Elders las ik dat Apple met Foursquare praat om de kwaliteit van hun gegevens te verbeteren. Zo’n drie weken geleden lanceerde Google de Data Highlighter en omstreeks diezelfde tijd ben ik ook een leuk speureendje tegengekomen.

Google Maps al 10 miljoen keer gedownload!

Al verder lezend over lokale SEO kwam ik meerdere malen tegen dat Google Maps in de eerste twee dagen na de release maar liefst 10 miljoen keer is gedownload. Dit komt neer op 58 keer per seconde, of 3.500 keer per minuut! Ongelofelijk dat de infrastructuur van de iPhone Appstore dit heeft kunnen bolwerken! En heb jij al de nieuwste Google Maps gedownload voor je iPhone? Wat vind je ervan? Geef je mening hierover gerust onderaan de pagina met de transcriptie.

De overige onderwerpen van deze podcast op een rijtje:

DuckDuckGo

Met dit leuke eendje sluit ik deze podcast af. Doe eens wat vaker een zoekopdracht op DuckDuckGo en zie of je tevreden bent over de resultaten.

Ik wens je vanavond een hele prettige Oudejaarsavond en natuurlijk een fantastische jaarwisseling. Wees voorzichtig met vuurwerk en verknal je reputatie niet!

Werk vanavond eens niet actief aan je reputatie en geniet samen met degenen die je dierbaar zijn!

Tot in het nieuwe jaar!

Doei!

Hieronder het overzicht van de links die in de podcast aan bod komen:

Over de auteur

Eduard editor

Eduard de Boer is reputatiecoach, schrijver, blogger, fotograaf en lokale SEO-specialist.