Google+ vanity URL claimen

doorEduard

Google+ vanity URL claimen

“Vanity URL’s” zijn mooie URL’s waarvan het gebruik op Google+ tot voor kort alleen was voorbehouden aan de “groten der aarde” en bekende merken. Zo hadden Madonna, Justin Bieber, Nike, Coca-Cola, Audi en andere bekende namen al wel Google+ vanity URL’s, maar de rest van de wereld nog niet.

In podcast 46 vertelde ik je al over deze zogenaamde “vanity URL’s” op Google+ en dat Google bezig was deze ook beschikbaar te stellen voor gewone stervelingen. Bij het maken van die podcast kon ik er nog niets over vinden op Google+, noch in mijn eigen instellingen.

Maar gisteravond ontving ik onderstaande mail:

Google+ vanity URL instellen

Dus ik werd door Google+ ook in de gelegenheid gesteld mijn eigen persoonlijke vanity URL te claimen. Dat liet ik mij natuurlijk geen twee keer zeggen en ik ben aan de slag gegaan. Ook voor Allround Fotografie kreeg ik de mogelijkheid voor het claimen van een mooie vanity URL, hetgeen ik ook heb gedaan.

De procedure heb ik opgenomen in een instructievideo, die je hieronder kunt bekijken:

Als jij ook zo’n mail krijgt van Google+, dan raad ik je aan je eigen vanity URL zo snel mogelijk te claimen, om te voorkomen dat iemand anders je voor is.

Over de auteur

Eduard editor

Eduard de Boer is reputatiecoach, schrijver, blogger, fotograaf en lokale SEO-specialist.