Google Reader nu echt exit… Evenals Google RSS-alerts!

doorEduard

Google Reader nu echt exit… Evenals Google RSS-alerts!

Google kondigde al ongeveer een half jaar aan, dat ze haar dienst Google Reader per 1 juli zou opheffen. Gisteren (1 juli) kon ik de site nog benaderen, maar vandaag was die echt opgeheven.

Dit werd ook nog eens benadrukt door de melding die je te zien krijgt, als je surft naar de locatie http://reader.google.com (klik erop voor een grotere versie):

Google-Reader-discontinued

Zoals Google schrijft, kun je je feeds data nog tot en met 15 juli downloaden. Daarna wordt die data successievelijk verwijderd. (Ik vraag me af of Google ├╝berhaupt ooit data verwijdert…).

Een ander nadeel van het verdwijnen van Google Reader is dat nu ook de RSS-feed alerts via http://alerts.google.com zijn verdwenen. Nu kun je via Google Alerts alleen nog maar meldingen via e-mail ontvangen. Met andere woorden: er is weer werk aan de winkel om daar nu een alternatief voor de vinden, want hier had ik nog nergens over gelezen (althans was het me niet opgevallen).

Weet jij een alternatief voor Google RSS alerts? Laat het hieronder weten!

Over de auteur

Eduard editor

Eduard de Boer is reputatiecoach, schrijver, blogger, fotograaf en lokale SEO-specialist.

4 reacties tot nu toe

Stephan ten KateGeplaatst op4:41 pm - jul 16, 2013

Jammer inderdaad dat de RSS feeds niet meer bestaan.

Een alternatief is TalkWalker Alerts:
http://www.talkwalker.com/alerts

    EduardGeplaatst op8:04 am - jul 20, 2013

    Hoi Stephan, bedankt voor je link!

    Ik heb even snel gekeken en dat ziet er inderdaad uit als de perfecte vervanger voor de Google RSS feeds. Ik zal er komende week eens beter naar kijken en als het doet wat het beloofd, schrijf ik er ook zeker een blogartikel over.

    Eduard.

PaulGeplaatst op11:21 am - aug 13, 2013

Hoi Eduard, tja, jammer…datgeen waar Google voor staat, informatie beschikbaar maken, wordt afgezonken ten faveure van speeltjes als Google plus.

Naar onze mening gaat het ook niet heel goed met de Alerts, we hebben er een post over geschreven: http://www.clipit.nl/blog/alternatief-voor-google-alerts/

Reacties zijn gesloten.