Google Publishership en Authorship in WordPress met de “WordPress SEO by Yoast” plugin

doorEduard

Google Publishership en Authorship in WordPress met de “WordPress SEO by Yoast” plugin

GoogleHeb je moeite met het instellen van Google Authorship voor je WordPress blog? Of verwar je het met Google Publishership? Is het niet duidelijk wat het verschil is tussen Google Publishership en Google Authorship? Wil jij je content koppelen aan je persoonlijke Google+ profiel? Dat kan! En wel met de plugin “WordPress SEO by Yoast”!

In de onderstaande video laat ik je zien hoe je met behulp van de plugin “WordPress SEO by Yoast” in binnen een paar minuten zowel Google Publishership als Google Authorship voor je weblog activeert.

Even voor de volledigheid: Google Publishership koppel je aan een hele website. Daarmee geef je aan dat de gespecificeerde Google+ pagina de uitgever is voor de hele website. Daarom kun je daar dus geen persoonlijk Google+ profiel aan koppelen! Je koppelt je Google+ profiel aan je gebruikersprofiel in WordPress. Dat is de korte versie.

De te nemen stappen zijn:

  1. Maak een Google+ pagina voor je bedrijf of website
  2. Vul de URL van je WordPress site in, als de URL bij van je Google+ pagina
  3. Installeer de plugin “WordPress SEO by Yoast” in WordPress
  4. Plak de URL van de “Over”-pagina van je Google+ pagina in de instellingen van de plugin
  5. Plak de vanity URL of de gewone (lange) URL van jouw persoonlijke Google+ profiel in het Google+ veld in je WordPress gebruikersprofiel
  6. Vul de URL van de homepagina van je site in onder het kopje “Bijdrager aan”, op de “Over”-pagina van jouw persoonlijke Google+ profiel

Tenslotte kun je met de Google “Tool voor gestructureerde gegevenstests” controleren of je de instellingen goed hebt gedaan.

Mocht je er niet uitkomen, post je reactie of vraag dan hieronder.

Over de auteur

Eduard editor

Eduard de Boer is reputatiecoach, schrijver, blogger, fotograaf en lokale SEO-specialist.