Google MapMaker tijdelijk “uit de lucht” en Google Maps toont 3 bedrijven

doorEduard

Google MapMaker tijdelijk “uit de lucht” en Google Maps toont 3 bedrijven

Google Maps logoGoogle Map Maker is een handige tool als je snel wijzigingen wilt doorvoeren voor bedrijven die staan vermeld op Google Maps. Maar op dit moment is Google Map Maker tijdelijk niet beschikbaar voor updates.

Je kunt Google Map Maker nog wel benaderen voor het raadplegen van data, maar het is niet mogelijk data te veranderen of beoordelingen te posten. Op de Engelstalige site schrijft Google dat ze nu eindelijk af wil van de “Google Automated Syncer bots and related issues“. Als gevolg van diverse geautomatiseerde processen kon het soms gebeuren dat je zorgvuldig ingevoerde data bij een bedrijf opeens weer werd overschreven door een ‘Automated Syncer Bot”.

Hopelijk behoort dit over een paar dagen, wanneer Google Map Maker weer in de lucht komt, tot het einde. Op de Nederlandstalige versie van Map Maker is het volgende te lezen:

Map Maker tijdelijk niet beschikbaar

Zoekresultaten in Google Maps vernieuwd!

In podcast 26 vertelde ik je overĀ  de vernieuwde Google Maps. Daar werd tot gisteren slechts 1 resultaat vertoond, als je zocht op een lokaal bedrijf, zoals bijvoorbeeld “fotograaf apeldoorn”. Maar sinds gisteren worden drie bedrijven vertoond in Google Maps op de desktop browser versie van Maps:

Vernieuwd zoekvenster van Google Maps

Hier zijn een paar observaties:

  1. Het belang van foto’s wordt steeds groter. Een cartoon-achtig plaatje van een bedrijf nodigt niet uit om door te klikken
  2. Een foto bij een zakelijke Google+ vermelding is al beter
  3. Een foto in combinatie met review sterretjes trekt wel de meeste aandacht

Over de auteur

Eduard editor

Eduard de Boer is reputatiecoach, schrijver, blogger, fotograaf en lokale SEO-specialist.