Google Local Guides / Google Lokale Gidsen (INSTRUCTIEVIDEO)

doorEduard

Google Local Guides / Google Lokale Gidsen (INSTRUCTIEVIDEO)

Google Maps logoSinds een paar dagen heeft Google het programma “Google Local Guides” (“Google Lokale Gidsen” vert.) operationeel. Iedereen met een Google-account kan zich daarvoor aanmelden. Vanaf het moment dat je bent aangemeld gaan het door jou geposte aantal reviews bepalen op welk niveau je komt.

Post je meer reviews, dan stijg je in niveau. Aan elk niveau zijn bepaalde privileges gekoppeld.

Google wil op deze manier de data voor lokale bedrijven in Google Maps verrijken en ik denk dat zij een tegenhanger voor Yelp, Foursquare, TripAdviser en dergelijke wil neerzetten. Het “Google Local Guides”-programma lijkt namelijk ook een beetje op het Yelp Elite programma. Alleen moet je bij Yelp zelf actie ondernemen en een verzoek indienen om in aanmerking te komen voor de titel van “Yelp Elite”.

Google Local GuidesIn het “Google Lokale Gidsen”-programma stijg je automatisch door, naarmate je meer reviews post.

Het programma is nog heel erg vers, maar ik heb er alvast een korte impressievideo van gemaakt. Het kan zijn dat er wellicht onvolledigheden / onjuistheden in zitten, maar neem die op dit moment even voor lief. Ik heb de informatie gebaseerd op wat ik zo snel op de site van Google hierover kon vinden.

De video is te vinden op: https://www.youtube.com/watch?v=RRujRhxLBSE

Over de auteur

Eduard editor

Eduard de Boer is reputatiecoach, schrijver, blogger, fotograaf en lokale SEO-specialist.