Google geeft meer aandacht aan video’s

doorEduard

Google geeft meer aandacht aan video’s

Logo GoogleGoogle probeert meer en meer bezoekers binnen haar eigen omgeving te houden. Zo ook met de nieuwe ontwikkeling, waar ik toevallig gisteravond tegenaan liep. Je kunt het zelf ook testen: zoek maar eens op de titel van een song en je ziet dat Google een grote versie van een YouTube video vertoont, die helemaal bovenaan op de zoekpagina wordt vertoond!

Hieronder zie je een voorbeeld, van hoe het eruit ziet, als je bijvoorbeeld zoekt op “Gangnam Style”, de populaire hit uit 2012 die inmiddels bijna 2 miljard keer is bekeken:

Gangnam Style large video in YouTube
 

Ik heb dit nog niet eerder gezien en de feature lijkt nu wereldwijd live te zijn. Want toen ik op zoek ging naar andere meldingen, las ik diverse blogposts hierover. Op diverse Engelstalige sites las ik dat de video afspeelbaar zou zijn op de pagina met de zoekresultaten. Maar hoewel het erop lijkt dat je de video in de zoekresultaten kunt afspelen, wordt je nu (nog?) naar YouTube doorgelinkt, waar de video begint met spelen. Zoek op een willekeurige song en je krijgt een dergelijke pagina met zoekresultaten en de grote video prominent bovenaan!

Tot op heden lijkt deze nieuwe weergave alleen te verschijnen, als je zoekt op titels van songs. Want als je bijvoorbeeld zoekt naar “cloudy with a chance of meatballs 2” of andere titels van video’s, dan krijg je dit niet te zien. Ook op andersoortige video zoekopdrachten kreeg niet een pagina, zoals je hierboven ziet.

Het is nog koffiedik kijken, maar ik verwacht dat Google dit rap zal uitrollen voor andersoortige populaire typen video’s, zoals trailers.

In elk geval blijkt uit deze vernieuwing, dat het belang van video steeds groter wordt en dat je voor je bedrijf met goede video’s in de nabije toekomst wellicht heel prominent vertoond kunt worden in de zoekresultaten. Stel je voor, dat een introductievideo van jouw bedrijf of een videotestimonial van een klant van je op een dergelijke manier voor de ogen van een potentiële klant of prospect verschijnt!

Denk je dat dat je kansen vergroot? Ik weet het wel zeker!

Wat vind je hiervan? Geef je mening hieronder…

Over de auteur

Eduard editor

Eduard de Boer is reputatiecoach, schrijver, blogger, fotograaf en lokale SEO-specialist.