Google Apps alternatief voor email met je eigen domeinnaam (Instructievideo)

doorEduard

Google Apps alternatief voor email met je eigen domeinnaam (Instructievideo)

In podcast 3 vertelde ik al dat Google Apps voor Business niet meer gratis was, ook niet meer voor de eerste paar gebruikers. En als je je eigen domeinnaam hebt, wil je natuurlijk toch graag je e-mail via een betrouwbare partij laten lopen, anders dan de hosting provider voor je eigen website. Inmiddels heb ik uitgezocht hoe je ervoor kunt zorgen dat je een GRATIS Google Apps voor Business alternatief krijgt en wel bij Microsoft!

Microsoft doet sinds enige tijd goed haar best om te laten zien dat zij ook veel in haar mars heeft en ze niet wil onderdoen voor Google. Iedereen kent natuurlijk Hotmail en Live van Microsoft. Deze maildiensten zijn enige tijd geleden hernoemd naar Outlook.com.

outlook.com

Je kunt jouw domein aanmelden bij Outlook.com, waarna je maximaal 50 gebruikers kunt aanmaken. Elke gebruiker krijgt een Skydrive van 7GB, een eigen e-mailaccount met de ingestelde domeinnaam en de online Office suite. Ofwel: hiermee is deze GRATIS dienst een perfect Google Apps alternatief en niet alleen voor je e-mail.

Je kunt er dus ook documenten en spreadsheets bewerken en kalenders maken. Vanzelfsprekend kun je deze ook allemaal delen met andere gebruikers in je domein.

Omdat het nogal tricky is met de instellingen, heb ik onderstaande instructievideo gemaakt. Volg de instructies en met een paar minuten werk (en na een aantal uren wachten) heb je de e-mail van je eigen domein via outlook.com van Microsoft.

 

 

Over de auteur

Eduard editor

Eduard de Boer is reputatiecoach, schrijver, blogger, fotograaf en lokale SEO-specialist.

    2 reacties tot nu toe

    Gratis DomeinnaamGeplaatst op2:38 pm - feb 22, 2014

    Groot stuk van informatie, zeer nuttig. Bedankt voor deze geweldige tutorial.

    Reacties zijn gesloten.