De geschiedenis van social networking (infographic)

doorEduard

De geschiedenis van social networking (infographic)

Veel mensen denken dat het WWW (Word Wide Web) in 1992 het begin inluidde van Internet. Echter, het Internet bestaat al veel langer, namelijk sinds 29 oktober 1969 om 22:30 uur! Toen werden de UCLA (University of California, Los Angeles) en het Stanford Research Institute digitaal met elkaar verbonden. Eigenlijk begon de geschiedenis van de social media dus op dat moment.

Dit netwerk -toen nog ARPANET genaamd- werd op 5 december van datzelfde jaar uitgebreid tot vier systemen: de University of Utah en de University of California, Santa Barbara werden ook aangesloten. 12 jaar later, in 1981, bestond het netwerk al uit 213 nodes en gemiddeld werd er toen elke twintig dagen één nieuw (computer) systeem aangesloten.

Met de komst van de connectiviteit begonnen docenten en studenten dus gegevens te delen (het begin van social sharing) en vanaf 1971 per e-mail te communiceren (een vorm van social networking). Als we terugkijken is er in de tussentijd veel gebeurd.

Op Internet kwam ik onderstaande infographic tegen die de geschiedenis (en opkomst) van social networking mooi illustreert:

History of Social Networking

Over de auteur

Eduard editor

Eduard de Boer is reputatiecoach, schrijver, blogger, fotograaf en lokale SEO-specialist.