Bedrijf aanmelden op fotograafoffertes.nl (SCS Video #22)

doorEduard

Bedrijf aanmelden op fotograafoffertes.nl (SCS Video #22)

Summer Citations Sequence: 25 instructievideos!Al die offertesites! Wie werd er in het verleden niet overstroomd met aanbiedingen om op offertesites vermeld te worden om meer business te trekken? Ik heb er nooit erg in geloofd, noch heeft het mij ooit een extra opdracht opgeleverd. Heb jij er wel eens baat bij gehad? Laat het me weten!

LET OP: Hoewel de instructievideo van vandaag bestemd is voor fotografen, raad ik je aan toch even het einde van de tekst te lezen, want daar vind je een waardevolle tip voor het vinden van extra sites voor citations voor elk bedrijf!

Er was ongetwijfeld ooit een tijd dat sites als “fotograafoffertes.nl” op zoektermen als offerte fotograaf hoog scoorden, als ze toen al actief waren. Mogelijk genereerden ze ook wel wat business voor bedrijven die er vermeld stonden.

Maar die tijden zijn allang voorbij. Simpelweg een paar zoektermen in je domeinnaam hebben je niet meer naar de toppositie in de zoekresultaten brengt, alsmede doordat veel mensen niet meer hele offertetrajecten willen doorlopen: zij willen gewoon meteen een tarief of prijsindicatie zien! Ten derde zoeken mensen tegenwoordig ook anders dan vroeger, omdat ze beter worden in het zoeken (en vinden!).

Ga zelf maar eens na: waar ga je naar op zoek als je een gezinsreportage in Apeldoorn wilt laten maken? Toch niet naar een site waar je offertes kunt aanvragen? Of wel? Je zoekt dan volgens mij op één of meer van onderstaande zoektermen:

  • gezinsreportage
  • gezinsreportage apeldoorn
  • gezinsreportage kosten
  • gezinsreportage tarieven
  • fotograaf gezinsreportage

Maar je zoekt toch niet op: offerte gezinsreportage??

Nu maakt dat ook niet uit, want op de site “fotograafoffertes.nl” kun je een gratis bedrijfsvermelding aanmaken voor je bedrijf. Wil je meer opvallen, dan moet je ervoor betalen. En de vermelding of citation is nu net het enige wat we nodig hebben in onze queeste om hogerop te komen in de lokale zoekresultaten!

Op de pagina van de top-10 bedrijven op de site zie je sterretjes staan, maar laat je niet misleiden: die sterren worden niet in de zoekresultaten op Google vertoond… Dat is een gemiste kans. Maar daarvoor hoef je geen betaalde vermelding te hebben of überhaupt recensies te verzamelen op de site zelf!

Bekijk nu onderstaande instructievideo om te zien hoe je je bedrijf aanmeldt op “fotograafoffertes.nl“:

Video: https://www.youtube.com/watch?v=Oxoy6sntvL0

TIP: zoek offertesites en meld je aan!

Klinkt tegenstrijdig, hè? Eerst veeg ik de vloer aan met offertesites en tenslotte zeg ik dat je je moet aanmelden op offertesites… Reden is dat er heel veel van dat soort sites zijn, omdat die in het verleden goed werkten.

Vrijwel al die sites laten je jouw bedrijf gratis aanmelden en bieden extra opties, waar je dan vervolgens voor moet betalen. Dat doe je dus gewoon niet en binnen no-time heb jij er voor jouw bedrijf weer een paar citations bij!

Heb je onlangs nog een leuke offertesite gevonden of heb jij wèl goede ervaringen met offertesites? Laat het mij dan weten en reageer hieronder!

Over de auteur

Eduard editor

Eduard de Boer is reputatiecoach, schrijver, blogger, fotograaf en lokale SEO-specialist.