Bedrijf aanmelden op fbg.nl (SCS Video #11)

doorEduard

Bedrijf aanmelden op fbg.nl (SCS Video #11)

Summer Citations Sequence: 25 instructievideos!Met de video over het aanmelden van je website op fbg.nl beginnen we de derde week van de Summer Citations Sequence.

Het is leuk om te zien dat de artikelen veelvuldig worden gelezen, ondanks dat het vakantie is. Ook krijg ik leuk reacties op de video’s.

Zo schreef Romano vorige week:

Handige tutorial. Kijk uit naar volgende edities. Fijn dat je praktische content deelt over het verbeteren van lokale vindbaarheid, dat ontbreekt vaak.

En Martin stuurde mij via Google Hangout het bericht:

En dat is citation nummer 62!

Hij houdt alle citations precies bij in de spreadsheet die ik je toestuur, als je je abonneert op de nieuwsbrief. In die spreadsheet kun je de status bijhouden van je citations: wanneer je ze hebt gecreëerd, of ze live staan enzovoorts.

Maar ik vroeg Martin: “Heb je ook gecontroleerd of ze daadwerkelijk in Google staan?“. Daarop antwoordde hij ontkennend. Dat is echter minstens zo belangrijk, want als de citation nog niet bekend is bij Google, dan telt die dus ook niet mee voor je ranking in de lokale zoekresultaten!

Je kunt bijvoorbeeld je citation sneller in de zoekresultaten krijgen door de link er naartoe te tweeten, op Facebook te plaatsen, op Google+ of elders te publiceren. Zo kun je bijvoorbeeld een gratis wordpress.com en/of tumblr.com website registreren, waar je ze publiceert om ze zo sneller geïndexeerd te krijgen. Het is maar een tip…

De video van vandaag gaat over het aanmelden van je website op fbg.nl. Daar moet je bedrijf volledig en correct worden vermeld, omdat fbg.nl een site is met een grote mate van autoriteit. Die autoriteit ontleent de site voornamelijk door haar leeftijd. Want op de “Over fbg.nl” pagina is te lezen:

Sinds 9 juni 1997(*) publiceert fbg.nl adresgegevens van bedrijven en professionals binnen het Nederlandse taalgebied, gerubriceerd in 2000 categorieën. Fbg.nl is door de jaren heen zeer populair geworden bij bedrijven en particulieren die op zoek zijn naar een geschikte leverancier, product of handelsnaam. Maandelijks worden we door ruim 1.000.000 voornamelijk Nederlandstalige, zakelijke bezoekers geraadpleegd.

(*)De site begon in ’97 als faxberoepengids.nl en is sinds 18 aug. 1998 ook als fbg.nl bereikbaar. Doordat fbg.nl bijna 20 jaar bestaat, hecht Google dus grote waarde aan deze site.

Maar goed, wacht niet langer en meld je site nu meteen aan op fbg.nl. Bekijk de video hieronder:

Video: https://www.youtube.com/watch?v=Cwa6gUKbpYI

Over de auteur

Eduard editor

Eduard de Boer is reputatiecoach, schrijver, blogger, fotograaf en lokale SEO-specialist.

  1 reactie tot nu toe

  Bob van BiezenGeplaatst op1:02 pm - dec 1, 2015

  Hallo Eduard,

  Handige video, heb jij toevallig ook ervaring met het wijzigen van gegevens op deze website? Heb zelf een klant met wat oude gegevens op deze website maar krijg geen contact met fbg helaas. Heb het contactforumulier en telefoonnummer van Datafounders geprobeerd.

  Groeten,

  Bob

  Reacties zijn gesloten.