87: Interview met Karel Geenen (deel 2) en een tip voor het later sturen van e-mail

doorEduard

87: Interview met Karel Geenen (deel 2) en een tip voor het later sturen van e-mail

ReputatieCoaching PodcastVorige week heb je kunnen luisteren naar het eerste deel van het interview met internet marketeer Karel Geenen en vandaag heb ik het tweede deel voor je. Ik hoop dat je deel 1 van vorige week leuk vond en er nu naar uitkijkt om deel 2 te beluisteren. Vandaag heb ik ook weer een leuke en hopelijk handige tip waar jij je voordeel mee kunt doen…

Hallo en hartelijk welkom bij deze aflevering van de ReputatieCoaching Podcast. Mijn naam is Eduard de Boer, ook bekend als de ReputatieCoach. Dit is dé podcast die je moet beluisteren als je meer wilt leren over online reputatie en reputatiemanagement en ook als je wilt werken aan je online reputatie en je online vindbaarheid wilt verbeteren. Dit alles kan je helpen om jezelf beter op de online kaart te plaatsen, waardoor je als bedrijf meer business kunt doen.

Als persoon kun je met de diverse tips aan de slag om je online reputatie te verbeteren.

De podcast kun je vinden op www.reputatiecoaching.nl/87. Daar vind je niet alleen de tekst, maar ook video’s waar ik het in deze uitzending over heb, alsmede afbeeldingen, links enzovoorts. Bovendien is de podcast te beluisteren in iTunes en op Stitcher. Daar kun je je dus ook abonneren op de wekelijkse podcast.

Terugblik vorige week en deze week

Vorige week heb ik een presentatie live gezet, die ik in mei dit jaar heb gegeven bij Ordina. De titel van de presentatie is: “Delen is het nieuwe vermenigvuldigen”. Bovendien heb ik ook nog een 16-tal uitspraken, citaten, quotes en aforismen met je gedeeld, met als thema “Geven en delen”.

Eerder deze week heb je hopelijk ook de presentatie “Content marketing voor je reputatie” online zien komen. Ik ben benieuwd wat je van deze presentaties vond. Heb je nog nieuwe dingen gehoord, of heb ik alleen maar open deuren ingetrapt en allemaal dingen verteld, die je al wist? Op zich kan ik me voorstellen dat je het meeste al wel wist, want het publiek dat ik beide avonden had, moest ik vanaf de basis aan de hand meenemen… Maar wie weet heb je er toch nog iets van opgestoken!

Tip: Stuur je mail later met lettermelater.com

In de podcast van vorige week heb ik je verteld over GuerrillaMail om een tijdelijk e-mailadres te kunnen gebruiken. Heb je er al gebruik van gemaakt? OK, er zijn honderden van dit soort services, daar ben ik me ook van bewust. Maar het leek me leuk om je in elk geval eens kennis te laten maken met één zo’n service. Wellicht dat ik binnenkort en keertje een artikel schrijf over meer van dit type diensten.

Vandaag heb ik een andersoortige tip voor je, ten aanzien van e-mail… Heb jij ook wel eens dat je soms in de toekomst een mail wilt versturen en daarom maar een aantekening in je agenda of andere tool plaatst, zodat je op die dag de mail kunt typen en versturen? Dat hoeft niet meer, zodra je gebruik gaat maken van de site “LetterMeLater”.

Letter me Later

Je moet een account aanmaken, dat je koppelt aan tenminste één bestaand e-mailadres, maar je kunt ook meerdere e-mailadressen aan één LetterMeLater-account koppelen. Standaard kun je gebruik maken van de gratis versie. Daarvoor kun je bijvoorbeeld maximaal 30 mails per maand versturen met een maximale attachment grootte van 2MB per e-mailbericht. Voor US$19,95 per jaar kun je je account upgraden naar bijv. 400 e-mails per maand en een maximale attachmentgrootte van 10 MB:

LetterMeLater.com pricingOm een e-mail op te stellen, klik je bovenaan op “Compose”. Dan kun je kiezen vanaf wel e-mailadres je de mail wilt versturen en natuurlijk moet je ook de ontvanger opgeven en het onderwerp. Bij het veld “When to Send:” kun je de exacte datum/tijd geven, dat de mail verstuurd moet worden. Verder heb je de beschikking over een mooie rich text editor, om je mails op te stellen.

LetterMeLater.com compose a message

Kijk er eens naar, meld je aan en bedenk eens een leuke toepassing. Laat me die weten, onderaan de show notes op www.reputatiecoaching.nl/87.

Interview met Karel Geenen (deel 2)

Karel GeenenDan is het nu tijd om over te gaan op deel 2 van het interview met Karel Geenen… Voor het geval je deel 1 eerst nog of nog een keer wilt beluisteren, dan verwijs ik je naar podcast 86.

Net zoals in de vorige podcast, heb ik niet een volledige transcriptie van het interview in de tekst opgenomen. In de show notes lees je alleen de vragen. Wil je weten wat Karel Geenen hierop antwoordt, luister dan naar de podcast. Ik zal overigens binnenkort het interview in zijn geheel online zetten…

  1. We hadden het zojuist al over “black hat”-technieken. Google deelt natuurlijk van die manual penalties uit. Mijn ervaring, wat ik zo gehoord heb, is dat ze voornamelijk in het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika schering en inslag zijn. Daar is tegenwoordig zelfs een aparte bedrijfstak gestart, om bedrijven te helpen met het terugkeren in de zoekresultaten, als ze eenmaal een penalty hebben gekregen. Zonder in details te hoeven treden: heb jij wel eens met Nederlandse bedrijven te maken gehad, die een manual penalty hebben gekregen?

  2. Recent heeft Google, Google+ Mijn Bedrijf helemaal vernieuwd. Dat is een soort portaal geworden, boordevol met diensten voor lokale bedrijven. Ze bieden daar bijvoorbeeld ook die bedrijfspanorama’s in. En stel nu eens dat een bedrijf actief wil worden op Google+… Wat adviseer jij ze dan? Om alleen het profiel netjes te vullen, foto’s te uploaden en reviews te verzamelen?

  3. Over video… Video neemt steeds een belangrijkere rol in de hele online wereld. Ik las vanmorgen nog dat inmiddels zo’n 100 uur video per minuut wordt geüpload naar YouTube en dat wordt al maar meer. Jij bent erg actief met Google+ Hangouts on Air (“Answers on Air”). Wat zijn jouw ervaringen met video en het op die manier bieden van content. En hoe reageren je kijkers erop? En de klanten? Pas je overigens ook al videomarketing toe voor je klanten?

  4. Als laatste een open vraag, die je van mij mag invullen hoe je wilt. Wat is jouw advies voor bedrijven en ondernemers die zich beter willen presenteren op Internet? Je gaf zo net al even die essentie van contentmarketing. Je zei “Delen, delen, delen, delen!”. Maar wat is een samenvatting van jouw advies voor bedrijven die zich beter willen presenteren op Internet, anno nu?

  5. Karel, ontzettend bedankt voor al je antwoorden en uitleg. Ik weet zeker dat je ook hiermee een enorme ToDo-lijst hebt gecreëerd voor de luisteraars. Voor het geval het nog niet helemaal duidelijk was voor de luisteraars… Waarom moeten ze Karel Geenen inhuren, waar kunnen ze allemaal meer informatie vinden en hoe kunnen ze het beste met karelgeenen.nl in contact komen. Barst los met je commerciële pitch, “The Floor is Yours!”.

Karel, nogmaals enorm bedankt en wellicht nog eens tot in een volgende uitzending!

Hiermee komt er dan ook weer een einde aan deze podcast. Heb je het vol weten te houden, tot hier? Heb je trouwens goede dingen opgestoken uit de verhalen van Karel Geenen? Daar ben ik wel benieuwd naar! Geef je reactie onderaan de show notes, op www.reputatiecoaching.nl/87.

Als je de podcast leuk vindt en je wilt nog meer op de hoogte blijven, volg me dan ook op Twitter, via @reputatiecoach1.

Heb je inderdaad wat aan alle informatie die ik met je deel, help mij dan met het verder verbeteren en promoten van deze podcast. Surf daarvoor naar iTunes of Stitcher, geef de podcast een sterrenbeoordeling en laat ook je reactie achter. Door de podcast te beoordelen op iTunes en/of Stitcher breng je de podcast onder de aandacht van een breder publiek.

Je kunt me verder helpen, door de podcast aan te bevelen bij vrienden of collega’s, waarvan je denkt dat ze er hun voordeel mee kunnen doen, of door ’m te delen op Twitter, like’n en delen op Facebook of een “+1” te geven op Google+.

En vergeet niet: ik ben hier om je te helpen! Als je een vraag of een probleem hebt met betrekking tot je online reputatie of de vindbaarheid van je website, kun je een mailtje sturen naar podcast@reputatiecoaching.nl.

Als je dat te lastig vindt, of als je de podcast beluistert terwijl je in de auto zit en je hebt acuut een vraag, spreek dan een boodschap in op de ReputatieCoaching Hotline, op nummer: 084 – 883 15 56. Mogelijk behandel ik je vraag of probleem dan in een artikel of in de podcast.

En je kunt ook rechtstreeks op de website een voicemail achterlaten, door op de tab aan de rechterkant van elke pagina te klikken, en je bericht in te spreken. Dit was ReputatieCoaching Podcast aflevering 87 en mijn naam is Eduard de Boer.

Ik wens je de komende week weer succes met het werken aan je reputatie, zodat je meteen je reputatie voor jou kunt laten werken!

Tot volgende week!

Doei!

Links naar content die in deze podcast aan bod komt:

Over de auteur

Eduard editor

Eduard de Boer is reputatiecoach, schrijver, blogger, fotograaf en lokale SEO-specialist.