65: Google Glass toepassingen in de praktijk, WhatsApp overgenomen door Facebook, Google Maps uit Bèta, online storage en meer

doorEduard

65: Google Glass toepassingen in de praktijk, WhatsApp overgenomen door Facebook, Google Maps uit Bèta, online storage en meer

ReputatieCoaching PodcastGisteren ben ik weer een jaar ouder geworden, dus ik heb deze podcast afgelopen zaterdag grotendeels samengesteld. Natuurlijk doet dat niets af aan de kwaliteit en het nieuwsgehalte, want ik breng je sowieso bijna altijd actueel nieuws, waar ik de afgelopen week tegenaan ben gelopen.

Een belangrijk nieuwsbericht uit de media van afgelopen week is natuurlijk wel dat het populaire WhatsApp is overgenomen door Facebook. Daarover zometeen meer. Het tweede onderwerp voor vandaag is over een video van Google Glass die ik afgelopen week heb gemaakt en die vandaag ‘live’ komt. Verder is de nieuwe Google Maps nu eindelijk uit de “Bèta”-fase en kun je 10 GB opslagruimte in de cloud van Microsoft krijgen. Ik heb weer een leuke video van Matt Cutts, waarin hij vertelt dat er zou gebeuren als Google helemaal geen gebruik meer zou maken van backlinks in het rankingalgoritme en ik sluit af met tips om te voorkomen dat je een “Glasshole” wordt.

Hallo en hartelijk welkom bij deze aflevering van de ReputatieCoaching Podcast. Mijn naam is Eduard de Boer, ook bekend als de ReputatieCoach. Dit is dé podcast die je moet beluisteren als je meer wilt leren over online reputatie en reputatiemanagement en ook als je wilt werken aan je online reputatie en je online vindbaarheid wilt verbeteren. Dit alles kan je helpen om jezelf beter op de online kaart te plaatsen, waardoor je als bedrijf meer business kunt doen.

Als persoon kun je met de diverse tips aan de slag om bijvoorbeeld je online reputatie als glaskunstenaar, edelsmid, dichter, milieuconsulent, voedingstechnoloog of wat dan ook te verbeteren.

In deze podcast noem ik een aantal sites, video’s en verwijs ik naar verschillende artikelen. De links naar al deze content èn de volledige transcriptie van de podcast vind je op www.reputatiecoaching.nl/65. Je kunt de podcast niet alleen rechtstreeks beluisteren op www.reputatiecoaching.nl, maar ook op zowel iTunes, als op Stitcher. Surf hiertoe respectievelijk naar www.reputatiecoaching.nl/itunes of naar www.reputatiecoaching.nl/stitcher.

Mocht je de podcast in een andere podcatcher of podcastplayer willen beluisteren, dan kun je je op de feed feeds.reputatiecoaching.nl/reputatiecoachingpodcast abonneren. Al deze links vind je ook in de show notes van deze podcast, alsmede op de website.

Dan nu over op de onderwerpen van vandaag…

#SMC055

#SMC055: Social Media Club ApeldoornAfgelopen maandag was ik op een avond van #SMC055, de social media club in Apeldoorn. Hierover heb ik snel ’s avonds na afloop een “Storify bord” gemaakt en je een artikel beloofd. Helaas ben ik nog niet aan dat artikel toegekomen, omdat ik erg druk was met een aantal mensen en bedrijven helpen met contentmarketing, verbeteren van de vindbaarheid en het verhogen hun online reputatie c.q. autoriteit.

Reputatie en verbetering online vindbaarheid in de afgelopen week

Afgelopen week heb ik weer wat mensen en bedrijven kunnen helpen met hun online reputatie en vindbaarheid te verbeteren en stukken contentmarketing. Zo gaat de website van Pedicure “Passion4Feet Voetverzorging” uit Roozendaal op korte termijn live. Als gevolg van omstandigheden die niet relevant zijn voor deze podcast is de livegang hiervan vertraagd.

Maar zoals je wellicht weet heb ik in het verleden die site in een aantal instructievideo’s gebruikt om te laten zien hoe je een bedrijf aanmeldt in diverse social media sites en directories et cetera. Hierdoor zijn er al heel veel citations of bedrijfsvermeldingen voor deze site die nu uit de “Under construction” steigers komt.

Eén van de laatste aspecten die net voor het weekend nog zijn ingevuld waren Google Publishership en Authorship. Marco, de webmaster van Pasison4Feet, nam hierover contact met mij op, omdat hij het niet werkend kon krijgen in het WordPress template dat hij zelf heeft ontworpen. Hij stuurde mij de mail:

Hey Eduard,

Ik zit waarschijnlijk veel te moeilijk te zoeken, maar ik heb geen idee hoe ik het Google Authorship / Publishership moet claimen.
Kun je me op weg helpen? 😉

Gr.
Marco

Dus verwees ik hem naar de instructievideo die ik een tijdje geleden heb gemaakt over het “Instellen van Google Publishership en Authorship in WordPress”. Daarmee is het Marco binnen no-time gelukt. Hij stuurde mij vrijdagavond een paar uur later een mailtje met de tekst:

Eduard,

Je bent geweldig, volgens mij heb ik het voor elkaar.

Grtz.
Marco

“Delen is het nieuwe vermenigvuldigen”

Nu gaat het mij niet om “geweldig zijn”, maar om mensen te helpen. Mijn motto is dan ook:

Delen is het nieuwe vermenigvuldigen
Zelf ben ik niet de bedenker van deze uitspraak. Ik heb hem ooit eens ergens gehoord of gelezen en hij sprak mij enorm aan. Nu ben ik even gaan zoeken op Internet en stuitte op een artikel op sync.nl uit 2009 met de gelijknamige titel: “Delen is het nieuwe vermenigvuldigen”. 2009 is volgens Internetmaatstaven alweer bijna in het Stenen Tijdperk, maar die uitspraak wat mij betreft dus heel waar!

In het Nederlands hebben we het gezegde: “Wie goed doet, goed ontmoet”. Die komt wellicht het meeste in de buurt.

In de hedendaagse opvattingen over contentmarketing is het echter inmiddels een gevleugelde uitspraak. Het blijkt namelijk dat als je waardevolle content en kennis gratis en belangeloos weggeeft, mensen jou of je bedrijf snel gaan zien als een autoriteit.

De reden dat je het prima gratis kunt weggeven, is dat je vrijwel alle kennis die goeroes en coaches (inclusief ikzelf) verkondigen na enig zoekwerk gewoon op Internet kunt vinden. Zelf hecht ik ook waarde aan transparantie, daarom neem ik ook bijna altijd links naar de bronnen van mijn nieuws op in de show notes.

Die kennis vergaren is vaak niet het probleem. De reden dat er werk is voor de mensen die kennis delen, is dat zij deze kennis in de praktijk kunnen toepassen en daarbij bogen op ervaringen, waarmee ze jou dan nog specifieker en gerichter kunnen helpen.

Video over aankondiging Contest Google Glass toepassingen in de praktijk

ICT-dienstverlener Ordina organiseert op 13 maart in Nieuwegein het “Ordina Glass Contest”. Zoals de titel al suggereert, speelt de Google Glass hier de hoofdrol in. Als je meer wilt weten over Google Glass of als je een goed idee hebt voor toepassingen van Google Glass in de praktijk, dan moet je je hier zeker voor inschrijven.

In de show notes heb ik een link opgenomen naar de site van Ordina, waar je er meer over kunt lezen. Je vindt de show notes op www.reputatiecoaching.nl/65.

Mijn rol bij de totstandkoming van deze video was vooral om te laten zien dat je met geringe middelen, namelijk een paar fotocamera’s met videomogelijkheid en een iPhone met daaraan de standaard headset en microfoon, toch een aardige video kunt maken.

Natuurlijk hebben we de video van Google Glass er ook in verwerkt. Deze video komt (als alles goed gaat) later vandaag live op het YouTube kanaal van Ordina.

Tandartsmarketing

Verder was ik afgelopen week bezig met het geven van diverse adviezen en presentaties over contentmarketing en social media aan een drietal tandartsenpraktijken in Gelderland. Mijn taak daarbij is duidelijk maken hoe je je als tandartspraktijk beter op de kaart kunt zetten en vooral hoe je je kunt onderscheiden van de collega’s op alle social media en kanalen die voorhanden zijn.

Binnenkort heb ik hier meer nieuws over.

WhatsApp voor US$16 miljard gekocht door Facebook

Bedrijfspagina maken op FacebookDan werd afgelopen week bekend gemaakt dat Facebook voor het astronomische bedrag van US$16 miljard (omgerekend iets meer dan 12 miljard Euro) de immens populaire instant messaging app “WhatsApp” heeft overgenomen.

Facebook heeft in elk geval verkondigd dat er geen reclame in de app zal komen en zij ook gewoon door zal gaan met de ontwikkelingen aan de Facebook Messenger app. Het lijkt er dus niet op, alsof op korte termijn WhatsApp gekoppeld wordt aan Facebook.

De vraag is dan ook wat de achterliggende beweegredenen zijn om zoveel geld uit te geven aan een app, terwijl ze niet voornemens zijn om de gigantische gebruikersgroep van meer dan 500 miljoen aan hun eigen platform te koppelen.

Ik las ergens dat Facebook hiermee mogelijk wil voorkomen dat om het even welk ander social media netwerk ermee aan de haal gaat om zo haar community in één klap gigantisch uit te breiden.

FTC, de Amerikaanse waakhond voor het bedrijfsleven, moet nog wel goedkeuring geven aan deze megadeal.

Telegram speelt handig in op overname WhatsApp door Facebook

TelegramAls gevolg van de overname van WhatsApp door Facebook krijgen veel mensen opeens de kriebels, nu ze beseffen dat Facebook op deze manier wel héél veel informatie (en dan vooral privé-informatie in de vorm van berichten en dialogen) over hen in haar bezit krijgt.

Dit stuit veel mensen tegen de borst en dus besloten de afgelopen dagen al enkele miljoenen mensen om WhatsApp te verruilen voor een andere instant messaging app.

Zelf behoor ik ook tot die groep van “WhatsApp-verlaters”. Ik heb in alle actieve chats aan mijn contacten gemeld dat ik overstap op de app “Telegram” en dat ik binnen afzienbare tijd WhatsApp van mijn iPhone 5 zal verwijderen.

Ook in de Telegraaf was hier afgelopen week een artikel over te lezen met de titel “Telegram lijkt opeens hét alternatief voor WhatsApp. Is de app echt veiliger?”. In dit artikel wordt ondermeer het volgende geschreven:

Telegram heeft geen verdienmodel. Eén van de medeoprichters, Pavel Durov, – die eerder Vkontakte, het Russische Facebook, begon – zorgt voor de financiën. Geld heeft hij door de verkoop van Vkontakte aan een Russische zakenman. Als het geld op is, dan wil Telegram aan zijn gebruikers vrijwillige donaties vragen.

De app “Telegram” kun je op de iPhone ook gratis downloaden vanuit de AppStore. Het voordeel van Telegram vind ik dat berichten volgens de makers end-to-end versleuteld zijn, als je een versleutelde chat opent. Dan kan niemand ze onderscheppen en afluisteren. In het artikel in de Telegraaf kun je zien dat dit nog bezien moet worden. Want de makers van “Telegram” hebben een eigen algoritme gebruikt, hetgeen volgens specialisten juist weer een gevaar is, omdat het mogelijk sneller te kraken is door inlichtingendiensten. Op de site “unhandledexpression.com” kun je een hele analyse lezen over de MTProto versleuteling van “Telegram”.

De toekomst zal het leren, of deze encrpytie binnen afzienbare tijd wordt gekraakt. In elk geval komt de inhoud van al mijn chats voorlopig niet bij Facebook.

Maar wat ik een verademing vind is dat “Telegram” flitsend werkt, veel sneller dan WhatsApp en kun je er ook nog eens grotere bestanden mee versturen. De maximale omvang van een te versturen bestand is 1 GB.

Een laatste gimmick van “Telegram” is dat je berichten die je in een versteutelde chat verstuurt, een maximale levensduur kunt geven. Als je dat doet, dan vernietigen ze zichzelf automatisch na de ingestelde tijd, nadat ze door de ontvanger zijn gelezen.

En wat ik prettig vind, is dat er ook desktopversies van Telegram zijn voor MacOS X, Windows en Linux. Daardoor kan ik langzamerhand terug naar één inbox voor al mijn instant messaging. Zo zal ik dus binnenkort WhatsApp verwijderen en ga ik proberen het instant messaging gebruik via Skype te minimaliseren. Natuurlijk blijf ik ook wel actief op Twitter, maar dat zie ik minder als instant messaging, dan WhatsApp, of nu dan “Telegram”.

Over Skype gesproken… Sinds je je desktop niet meer kunt delen met anderen, als je de gratis versie van Skype gebruikt, wil ik langzamerhand ook het gebruik van Skype afbouwen en mijn videoconferencing verschuiven naar Google+ Hangouts. Dat werkt ook probleemloos, niet alleen op mijn desktops, maar ook met de “Hangouts” apps voor iPad en iPhone. Een ander groot voordeel van de Hangouts vind ik, dat je gemakkelijk en snel en bovenal gratis met tot maximaal 9 andere mensen online kunt videovergaderen.

Google Maps uit “Bèta”-fase

Google Maps logoHet kost negen maanden, maar nu is de nieuwe Google Maps dus eindelijk uit het “Bèta”-stadium en de officiële Google Maps geworden. Je kunt nog wel terug naar de “oude” Google Maps, maar de nieuwe versie is de defacto standaard.

Met de nieuwe versie van Google Maps is wel een aantal functies verloren gegaan. Zo kun je in de nieuwe Google Maps nog steeds geen HTML-code krijgen voor het embedden van een kaart of een punt van Streetview of een Bedrijfspanorama in je website. Daarvoor moet je dan toch nog overschakelen naar de oude Maps.

Google heeft wel toegezegd een aantal functies alsnog in de nieuwe Google Maps te zullen inbouwen.

GRATIS 7 + 3 GB bij OneDrive van Microsoft

In het verleden was ik altijd erg Google-minded, maar ik moet zeggen dat Microsoft inmiddels ook haar spullen goed op orde krijgt. Dat begon een tijd geleden al, toen “Hotmail.com” werd omgedoopt in “Outlook.com”, een naam die ik overigens een stuk professioneler vind klinken.

Op het moment dat Google Apps voor bedrijven alleen nog maar beschikbaar was als betaalde service, ging Microsoft opeens een stuk sneller uitbreiden. Zo kon je de mail van je eigen domain via Outlook.com laten lopen als alternatief voor Google Apps en later bood Microsoft niet alleen POP3 aan om je mail te benaderen, maar ook IMAP. Daardoor kon je veel gemakkelijker de mailbox op al je apparaten actueel houden.

Inmiddels biedt Microsoft ook al langere tijd commercieel Office365 aan, een online Office suite met online versies van Word, Excel, PowerPoint enzovoorts. Maar nog steeds biedt ze ook de service gratis aan, onder Outlook.com.

Voor online opslag was daar altijd al SkyDrive en bij SkyDrive kreeg je 7 GB aan opslagcapaciteit. Inmiddels is die dienst vernieuwd en nu in de markt gezet als OneDrive. Daarbij krijg je ook nog steeds 7 GB aan online diskruimte. Maar als je de OneDrive app voor je smartphone of tablet downloadt en installeert en je automatische backup voor je foto’s instelt, krijg je nog eens 3 GB aan online opslag erbij. Dat maakt dan samen al 10 GB!

Microsoft OneDrive
En als je nu ook nog eens vrienden uitnodigt om OneDrive te gaan gebruiken, dan krijg je per vriend of vriendin ook nog eens 0,5GB ofwel 500MB aan extra ruimte erbij, tot een maximum van 5 GB. Het kost wat meer moeite dan met Gmail en Google Drive, maar uiteindelijk heb je dan net zoveel capaciteit: 15 GB.

Het is een keuze, zeker als je al Google gebruikt. Toch kan het handig zijn: een extra virtuele online drive, waar je 15 GB aan data kunt parkeren. Al gebruik je het maar als tweede backup, naast bijvoorbeeld Flickr. Bij deze laatste krijg je nog steeds 1 TB aan capaciteit, daar kan geen andere service aan tippen. En mocht je nu ook je foto’s opslaan op Google Drive, dan kun je die dus weer vrijmaken voor andere doeleinden. Enfin, de mogelijkheden zijn legio!

Gebruik jij eigenlijk ook online opslagmogelijkheden, zoals Dropbox of SkyDrive of OneDrive? Of gebruik jij wellicht andere diensten? En hoe of waarvoor? Laat het me weten onderaan de transcriptie van deze podcast, op www.reputatiecoaching.nl/65.

Zelf vind ik het in elk geval wel prettig dat ik twee plaatsen heb, waar alle foto’s die ik met m’n iPhone maak, worden opgeslagen. Zo raak ik in elk geval niet snel iets kwijt en dankzij alle opslagcapaciteit kan ik nog lange tijd doorgaan met het gratis backuppen van foto’s in de cloud.

BackWPup doet het weer: uit zichzelf!?

Waarom WordPress?Nu ik het toch over backups heb…. Vorige week meldde ik je dat ik problemen had met de plugin BackWPup, die al geruime tijd geen backups meer maakte. Ik heb toen twee backupjobs handmatig opgestart en nu zag ik afgelopen weekend dat er inmiddels weer automatische databasebackups worden gemaakt.

Dat vond ik wel opmerkelijk, want toen ik op site van WordPress controleerde, wanneer de laatste versie was verschenen, toen bleek dat 23 december 2013 te zijn. Dus het is niet zo, dat er een programmeerfoutje in de plugin zat, die nu gefixed is… Maar goed, ik ben weer blij en bovenal gerustgesteld, dat de backups weer lopen. Nu nog even zien of de volledige backup ook vlekkeloos draait…

Mijn online storage gebruik

Voor het geval je benieuwd ben hoe ik online storage gebruik… Ik heb een aantal accounts, die ik allemaal voor verschillende doeleinden gebruik. Ik maak voor alle WordPress sites die ik beheer een apart Dropbox account aan. Daarop worden de backups van de desbetreffende site met behulp van BackWPup opgeslagen. Standaard biedt Dropbox 2GB, dus dat is voor veel sites wel voldoende. Ik stel de backups dan zo in, dat er 15 databasebackups bewaard blijven, dus van de laatste 15 dagen en 5 volledige site backups, dus van de laatste 5 weken. De databasebackup draait dus dagelijks en de volledige backup eenmaal per week.

Verder heb ik nog een privé Dropbox die inmiddels een goede 14 GB is, dankzij diverse acties van Dropbox, waarbij ik elke keer weer iets meer opslagcapaciteit kreeg. Deze Dropbox gebruik ik voor opslag van alle data, waar ik altijd overal bij wil en moet kunnen. Zo heb ik alle apps op de iPhone en iPad die in de cloud iets kunnen opslaan, zo ingesteld, dat zij dat op die Dropbox doen. Dit stelt mij in staat om overal waar ik ben, bijvoorbeeld met een actuele versie van blogposts of andere documenten te werken.

Ik maak ook voor diverse websites gebruik van Amazon S3 in combinatie met Cloudfront als Content Delivery Network en om backups van sommige websites op te slaan.

Daarnaast heb ik een Google Drive, van 125 GB. Ik gebruik Google Drive vaak voor de opslag van grote documenten, zoals manuals of e-books. Ook heb ik Google Drive nodig om alle foto’s van de Bedrijfspanorama’s te uploaden naar Google Maps.

En per Google+ pagina krijg je ook nog eens opslagruimte om foto’s te uploaden. Zal ik je eens iets verklappen? Ik gebruik de opslagruimte die ik krijg bij de Google+ pagina van ReputatieCoaching als gratis Content Delivery Network (CDN) voor vrijwel alle afbeeldingen die ik op de website vertoon. Zo ontlast ik de webserver en ik vind het ook een interessant experiment. Wil je daar meer over weten hoe ik dat doe et cetera, reageer dan onderaan de show notes van deze podcast op www.reputatiecoaching.nl/65.

Hoe zien de zoekresultaten van Google eruit, zonder backlinks?

Iedereen weet dat Google ooit is begonnen met het bepalen van de posities van webpagina’s in de zoekresultaten op basis van inkomende links naar de desbetreffende pagina, in relatie tot uitgaande links enzovoorts. Ik zal je niet vermoeien met het initiële algoritme.

Maar Google heeft door de jaren heen veelal op adequate wijze de kwaliteit van de zoekresultaten aanzienlijk verbeterd in de ogen van veel Internetters, maar minder in de ogen van de blackhat SEO-experts. Deze laatsten zagen hun pagina’s namelijk wegzakken naar de eeuwige magneetvelden, waardoor hun inkomsten tot om en nabij het nulpunt werden gereduceerd.

Matt Cutts bracht afgelopen week een video uit, waarin hij vertelt over een interessant experiment dat Google heeft uitgevoerd… De specialisten van de zoekgigant hebben onderzocht hoe de zoekresultaten eruit zouden zien, als Google het hele mechanisme van inkomende links naar content op het web overboord zou zetten. De video heb ik in de show notes opgenomen:

Matt vertelt dat Google geen dergelijke versie van de zoekmachine toegankelijk heeft voor het grote publiek, maar intern doen ze wel eens dit soort experimenten. Het resultaat is tot op heden telkens verrassend, namelijk: de resultaten zouden er een stuk slechter uitzien!!

Ondanks de spam die er nog steeds is op Internet, zijn backlinks toch nog steeds een belangrijke maatstaf voor het bepalen van kwalitatief goede zoekresultaten. Dus de komende tijd zal Google niet zo 1–2–3 de ranking omgooien, waarbij backlinks totaal worden genegeerd.

Het verdienen van backlinks blijft dan ook nog steeds een belangrijke zaak. Dat houdt dus in dat je niet moet proberen zoveel mogelijk irrelevante links naar je content te creëren, maar dat je kwalitatief goede content moet blijven produceren, die door mensen wordt gewaardeerd en gedeeld. Partieel zal men de content dan delen op social media, en deels ook door middel van links naar je content. Zo verdien je je backlinks op een manier die Google graag ziet, het zogenaamde “link earning”…

Google Glass Do’s & Don’t’s

Eerder deze podcast had ik het al over de Google Glass. Deze bril van Google is nog niet voor het grote publiek beschikbaar, maar alleen voor de zogenaamde Google Glass Explorers. De bril is sowieso nog niet in Nederland te koop in de winkels en ook niet online. Als je ’m online wilt kopen, dan moet je een Amerikaans adres hebben en aan nog een paar ander eisen voldoen.

Inmiddels is er al wel een nieuw woord ontstaan, dat van toepassing is op mensen die niet respectvol omgaan met Google Glass. Deze mensen worden toepasselijk “Glassholes” genoemd. Om niet te worden bestempeld als een “Glasshole” heeft Google een lijst van “Do’s & Don’t’s” gepubliceerd. Ik vond het wel leuk om die als laatste topic van deze podcast met je te delen, zodat je ze alvast kunt laten bezinken tot de Google Glass naar Nederland komt.

Wat je wel kunt doen (do’s)

  • Verken de wereld om je heen – Glass geeft je meer controle over de technologie en stelt je in staat om de wereld om je heen beter te beleven. Organiseer een Hangout met je vrienden, vraag de wandelroute naar een fantastisch nieuw restaurant of ontvang een update van een vertraagde vlucht.
  • Doe je voordeel met de Glass spraakcommando’s – Dankzij Glass heb je je handen vrij en kun je andere dingen doen, zoals golfen, koken of jongleren. Het is ideaal als je de precieze hoeveelheid water voor je recept moet hebben, of als je een foto wilt nemen vanuit een bijzonder perspectief.
  • Vraag toestemming – Als je op een feestje of in de kroeg alleen vanuit een hoekje staat te staren naar mensen en hen opneemt, maak je niet echt vrienden. De camera in Glass is niet anders dan die in een smartphone, dus gedraag je alsof je een foto met je telefoon zou nemen: vraag dus toestemming als je foto’s wilt maken of video wilt opnemen.
  • Gebruik de screenlock – De schermbeveiliging van Glass werkt als die van je mobiele telefoon: het beschermt je Glass tegen ongeoorloofd gebruik door anderen. Als je ooit je Glass verliest, of als die wordt gestolen, kun je Glass op afstand uitschakelen en wissen. Het enige dat je daarvoor moet doen is naar je MyGlass pagina gaan met je browser, of de MyGlass app of je telefoon.
  • Wees een actieve Glass Explorer – Het Explorer programma is opgezet als een plaats waar Explorers ervaringen kunnen uitwisselen, content kunnen delen en kunnen communiceren met het Glass team. Afgelopen jaar is het heel succesvol gebleken, dankzij de fantastische groep Explorers. Doordat zij constant hun omgeving en ervaringen delen, kan Google Glass verder verbeteren.

Wat je niet moet doen (Don’t’s)

  • Glass-out – Glass is gemaakt voor korte stukjes informatie en interactie die je in staat stellen om snel terug te keren naar de dingen die je leuk vindt om te doen. Als je merkt dat je lange tijd naar het prisma zit te staren, dan ziet dat er raar uit voor je omgeving en de mensen om je heen. Ga dus niet “Lord of the Rings” lezen op Glass, of andere dingen doen die je beter en handiger op grotere schermen kunt doen.
  • Glass blootstellen aan extreme activiteiten – Glass is een stuk verfijnde technologie, dus gebruik je gezonde verstand. Waterskieën, duiken of boksen met Glass op, zijn wellicht niet zulke goede sporten of activiteiten om Glass te gebruiken.
  • Draag Glass en ga ervan uit dat je genegeerd wordt – Wees eerlijk: je zult vragen krijgen. Blijf geduldig en leg uit dat Glass qua functionaliteit veel lijkt op een smartphone (camera, kaarten, mail etc.). Ontwikkel ook je eigen etiquette. Als je bang bent dat iemand je romantische etentje verpest, door een vraag over je Glass, doe ’m dan gewoon af.
  • Wees geen “Glasshole” – Respecteer anderen en raak niet geïrriteerd als mensen je vragen stellen. Blijf beleefd en rustig, en onthoud dat een korte demonstratie vaak al snel veel goodwill en begrip kweekt. In omgevingen waar je geen camera’s mag gebruiken en niet mag fotograferen, gelden dezelfde regels voor Glass. Als iemand je vraagt om je telefoon uit te zetten, moet je ook je Glass uitschakelen. Als je je niet aan regels houdt, verpest je het imago van Glass en ook van de andere Explorers.

Met deze interessante video van Matt Cutts en de tips om te voorkomen dat mensen jou een “Glasshole” vinden, komen we dan weer aan het einde van deze podcast.

Als je de podcast leuk vindt en je hebt inderdaad wat aan alle informatie die ik met je deel, help mij dan met het verder verbeteren en promoten van deze podcast. Deel ‘m op Twitter, like ‘m op Facebook of geef een “+1” op Google+. Het zou helemaal super zijn, als je een bericht achterlaat op iTunes of LinkedIn.

Als je een vraag of een probleem hebt met betrekking tot je online reputatie of de vindbaarheid van je website, kun je reageren onderaan de show notes op www.reputatiecoaching.nl/65 of je kunt een mailtje sturen naar podcast@reputatiecoaching.nl.

Als je dat te lastig vindt, of als je de podcast beluistert terwijl je in de auto zit en je hebt acuut een vraag, spreek dan een boodschap in op de ReputatieCoaching Hotline, op nummer: 084 – 883 15 56. Mogelijk behandel ik je vraag of probleem dan in een artikel of in de podcast.

En je kunt ook rechtstreeks op de website een voicemail achterlaten, door op de tab aan de rechterkant van elke pagina te klikken, en je bericht in te spreken. Dit was ReputatieCoaching Podcast aflevering 65 en mijn naam is Eduard de Boer.

Ik wens je de komende week weer succes met het werken aan je reputatie, zodat je meteen je reputatie voor jou kunt laten werken!

Tot volgende week!

Doei!

Links naar content die in deze podcast aan bod komt:

Over de auteur

Eduard editor

Eduard de Boer is reputatiecoach, schrijver, blogger, fotograaf en lokale SEO-specialist.