2-factor authenticatie op LinkedIn instellen voor extra beveiliging

doorEduard

2-factor authenticatie op LinkedIn instellen voor extra beveiliging

Vaak zijn hacks succesvol dankzij het feit dat veel mensen gemakkelijk te onthouden wachtwoorden kiezen en dan tot overmaat van ramp ook nog eens dezelfde wachtwoorden hergebruiken voor meerdere diensten.

LinkedInZoals je je wellicht nog herinnert is LinkedIn op 5 juni 2012 grootschalig gehacked en waren de gegevens van maar liefst 6.5 miljoen LinkedIn gebruikers door Russische hackers gestolen.

Als een hacker eenmaal jouw gebruikersnaam en wachtwoord heeft, is het mogelijk gegevens op de betrokken site(s) aan te passen. Het leidt geen twijfel dat ook een gehacked LinkedIn account een negatief effect kan hebben op jouw online reputatie.

Iets wat je weet + iets wat je hebt

Door de beveiligingsmaatregel waarbij een gebruiker alleen een login en een wachtwoord nodig heeft, uit te breiden met extra barrières, wordt het voor een hacker veel lastiger om toegang te krijgen met de voornoemde credentials. Zeker als je aan het proces iets toevoegt, wat een gebruiker heeft.

2FA-something-know-have

Daarmee kom je dan op multifactor authenticatie in het algemeen en voor één extra barrière dus op 2-factor authenticatie. LinkedIn treedt sinds 31 mei in de voetsporen van veel andere bedrijven, waaronder recentelijk Twitter, door LinkedIn-gebruikers in staat te stellen hun LinkedIn-account extra te beschermen met 2-factor authenticatie.

2-factor authenticatie instellen

Dit werkt via je mobiele telefoonnummer en je hebt er niet eens een smartphone voor nodig. Als je het eenmaal hebt ingesteld krijg je bij iedere login een SMS-je een een unieke 6-cijferige code op je mobiele telefoon. Deze 6-cijferige code moet je ter extra verificatie bij je inlogpoging invoeren. Dit instellen doe je eenvoudig door de volgende stappen te doorlopen:

  1. Login met je LinkedIn accountgegevens
  2. Klik rechtsboven (onder je naam) op “Instellingen”
  3. Klik onderaan op “Account”
  4. Klik “Beveiligingsinstellingen beheren”
  5. Schakel “Dubbele verificatie voor aanmelding” in

Daarbij moet je je mobiele telefoonnummer opgeven. Ter controle krijg je daarop een SMSje met een code. Als je die eenmaal goed hebt ingevoerd, is je account vanaf dat moment extra beveiligd. Het wordt dan voor hackers een stuk lastiger om in jouw LinkedIn account te komen.

[warning_box]Mijn advies:

stel het niet uit, maar stel het vandaag nog in.
Het kost je minder dan 5 minuten tijd en het kan je een hoop ellende besparen!!![/warning_box]

Bekijk de officiële Slideshare presentatie van LinkedIn:

 

[info_box]Gerelateerde berichten:

Over de auteur

Eduard editor

Eduard de Boer is reputatiecoach, schrijver, blogger, fotograaf en lokale SEO-specialist.