Zet je bedrijf op de kaart van TomTom Places (Instructievideo)

Een tijdje geleden vertelde ik dat Apple Maps gebruik maakt van de gegevens van Yelp voor het weergeven van bedrijven op hun kaarten. Echter, als je gaat grasduinen in de juridische informatie in de iPhone kun je lezen dat Apple ook gegevens gebruikt van TomTom, de bekende GPS-fabrikant.

Zet je bedrijf op de kaart van TomTomOm in het algemeen beter te worden gevonden op Internet en op diverse andere apparaten (en natuurlijk om te scoren in de zoekmachines) wil je niet alleen links naar je website hebben, maar ook zoveel mogelijk vermeldingen van je bedrijfsgegevens (naam, adres, postcode, plaats en telefoonnummer). Dit laatste helpt namelijk in het bijzonder in de lokale zoekresultaten in Google (de “A” t/m “G” op het kaartje).

In een vorige video legde ik uit hoe je jouw bedrijfsvermelding kunt invoeren bij Yelp, één van de belangrijke bronnen voor Apple Maps.

TomTom Places is een andere website, die wordt gezien als autoriteit als het gaat om bedrijfsvermeldingen en die wordt gebruikt voor de gegevens in Apple Maps. Ook worden de gegevens die worden ingevoerd van nieuwe bedrijven vaak weer gebruikt in volgende kaartupdates. Dus is het zaak om te controleren of jouw bedrijf al op TomTom Places staat en zo niet, dan zo snel mogelijk je bedrijf toe te voegen.

Zet je bedrijf op de kaart van TomTom PlacesVolg onderstaande stappen op om je bedrijf aangemeld te krijgen op TomTom Places:

 1. Controleer op http://places.tomtom.com of jouw bedrijf al is opgenomen in TomTom Places
 2. Zo niet, kies er dan voor om je bedrijf toe te voegen, of surf naar: https://mycompany.places.tomtom.com/company/new
 3. Voer de desbetreffende gegevens in:
  • Bedrijfsnaam
  • Adres
  • Postcode, plaats
  • Land
  • Categorie
 4. Daarna kom je op een scherm waar je je contactgegevens moet invullen etc.

Nadat je hebt geklikt op de link in de bevestigingsmail, kun je nog meer bedrijfsgegevens toevoegen, zoals type diensten die je verleent, je openingstijden, eventuele certificeringen enz. Ik raad je aan om zoveel mogelijk gegevens in te vullen: alle extra (relevante) informatie helpt tenslotte om gevonden te kunnen worden.

Let op dat je alle informatie zoveel mogelijk consistent houdt. Dus als je bepaalde openingstijden hebt opgegeven op Google+ Local, voer dan ook op TomTom Places exact dezelfde openingstijden in!

Om één en ander nader te illustreren, heb ik onderstaande instructie video gemaakt voor het toevoegen van je bedrijf op TomTom Places:

 


Update 4 januari 11:48 uur
Het is nu een goede 36 uur nadat ik pedicure “Passion4Feet” uit Roosendaal (Noord-Brabant) heb toegevoegd aan TomTom Places en inderdaad staat het bedrijf ook daar nu letterlijk op de kaart:

 

Pedicure Roosendaal op de kaart bij TomTom

 

Reacties

 1. Beste Eduard,

  Ik ga ons bedrijf aanmelden op TomTom Places. Even een tip voor je teksten in de blog: Maak bij hyperlinks een _blank verwijzing want nu wordt de pagina geopend in plaats van je eigen pagina terwijl het beter is (zeker bij een stappenplan) om dit in een nieuwe tab of pagina te doen.

  Mooi weekend!

  Marco

  • Hoi Marco,

   Goede tip voor de target “_blank”. Ik heb ’t meteen aangepast! Zal ook met terugwerkende kracht de artikelen bij de andere instructievideo’s aanpassen.

   Mvg, Eduard.

Laat wat van je horen

*