#SMC055 over “Succesvol Bloggen” op 11 april 2015

#SMC055: Social Media Club ApeldoornVorige maand was ik helaas verhinderd om de avond van Social Media Club Apeldoorn (#SMC055) bij te wonen, maar afgelopen maandag paste het weer in de agenda en was ik zoals altijd tijdig aanwezig. Dit keer werd de avond voor de verandering eens georganiseerd in Podium Gigant in Apeldoorn.

Voorafgaand aan de presentaties heb ik geruime tijd leuk staan praten met o.a. Sjon de Vries van Maitre Deux Catering, uit Apeldoorn. Een paar minuten voor acht zocht ik een zitplaats op (er waren nog maar enkele vrij) in afwachting van de eerste spreker.

Esther Buitendijk (@urbanmomsnl)

EstEsther Buitendijk van Urban Moms en Blogstreether Buitendijk van Urban Moms beet het spits af. Zij vertelde hoe zij als moeder van een koter in Rotterdam aan het bloggen was geraakt. Inmiddels, een paar jaar later, heeft ze meer dan 20K pageviews per maand en naast haar succesvolle blog ook nog eens een bloggersnetwerk opgericht.Een paar leerpunten uit het verhaal van Esther Buitendijk:

  • Schrijf niet alles wat er wordt gevraagd – want JIJ houdt de eindverantwoordelijkheid over je blog
  • Wees jezelf en blijf jezelf – online en in je verhalen! Er zijn namelijk al genoeg anderen!
  • Houd focus – en laat je niet verleiden tot teveel sidetracking, anders presteer je op alle fronten niets
  • Denk continu na over wat jouw toegevoegde waarde is – en handel daar ook naar
  • Team up / werk samen – met anderen. Dat kan jouw werk een stuk “eenvoudiger” maken
  • Think big / get big – want anders wordt je blog überhaupt nooit een succes
  • Work hard / get sh*t done – niemand zei dat het gemakkelijk zou zijn: het is echt hard werken!
  • Be so good, they can’t ignore you – zorg dat je steeds op een positieve manier opvalt en kom steeds op de radar van je doelgroep.

Elja Daae (@elja1op1)

Elje DaaeElja Daae (spreek je uit als “Elja Doo”) volgde na Esther en haar verhaal over bloggen had een heel andere insteek. Zij heeft vroeger gewerkt voor Frankwatching, maar werkt tegenwoordig voor zichzelf. Op Linkedin positioneert ze zich als “Pragmatische social media adviseur | inspirerende spreker | auteur | blogt”.

Elja blogt… blogt… en blogt… 6 dagen per week, elke dag een blog. En dat houdt ze al ruim 5 jaar lang vol! Zij vertelde de aanwezigen hoe zij steeds aan onderwerpen voor haar blogs komt. Want zij blog op persoonlijke titel en ook gewoon voor zichzelf. Ze heeft grotendeels maling aan wat anderen ervan vinden: zij vertrouwt haar (inspirerende) gedachten, hersenspinsels en ervaringen toe aan haar lezers, omdat ze het leuk vindt.

Bekijk de presentatie “Bloggen als een pro” van Elja hieronder:

 En natuurlijk heb ik ook van deze educatieve en inspirerende avond weer een Storify bord samengesteld:

 

 

Laat wat van je horen

*