Categorie archief Instructievideos

doorEduard

Google Calendar evenementen in de zoekresultaten!

Logo GoogleJe hebt het vast wel eens gezien bij de vermeldingen van sommige sites in de zoekresultaten: van die evenementen eronder. Er worden dan maximaal drie evenementen vertoond. Lijkt jou dat ook wat? Organiseer jij evenementen? Of participeer jij aan evenementen? Dan is dit een kans voor jou!

Je hoeft hiervoor geen plugin te installeren en de oplossing die ik je geef is ook nog eens GRATIS!Hoe krijg je de evenementen van een Google Calendar in de zoekresultaten?

Op het weblog van Whitespark heb ik een artikel gepubliceerd, waarin ik dit uitleg. Het proces bestaat grofweg uit de volgende stappen:

  1. Maak een Google Kalender, specifiek hiervoor
  2. Open de Google Script editor en kopieer/plak de tekst van het script onderaan de blogpost, in de editor
  3. Run het Google Apps Script en geef het de benodigde toestemming
  4. Neem de publieke URL van het kalender script
  5. Import de output van die URL in je CMS en zorg dat deze in de HTML-code wordt opgenomen

Het klinkt wellicht wat cryptisch, maar lees op je gemak het artikel “How to get Google Calendar events in the search results” op het Whitespark blog en bekijk ook nog eens onderstaande video:

doorEduard

Foto uitsnijden en achtergrond verwijderen (Instructievideo)

Ik heb dikwijls dat ik de achtergrond van een foto moet wegpoetsen of een object uit een foto snijden, omdat ik een bepaald deel van de foto over wil houden. Als je dit in Photoshop of Gimp wilt doen, ben je een aardig tijdje bezig. Maar recentelijk ben ik tegen een handige online tool aangelopen, die ik graag met je wil delen.

Clipping MagicMeld je eerste even aan op de website https://burner.bonanza.com. Log in en vervolgens kun je eenvoudig je foto uploaden, waarna je aan de slag gaat. Je ziet jouw geüploade foto twee keer. De linker versie is je origineel en de rechter foto is hoe die gaat worden.

Je klikt eerst op de groene “stift”, waarmee je grofweg in de foto aangeeft welk deel je wilt bewaren. Daarna klik je op de rode “stift” (of het rode rondje met het mintekentje erin) en daarmee markeer je wat weggesneden moet worden. Mocht je een foutje maken, dan kun je met het “undo”-pijltje een stapje terug.


(Affiliate link)

 
Wanneer je gereed bent, kun je de aangepaste foto als transparant PNG-bestand of als een JPG met witte achtergrond downloaden voor verdere bewerking. In onderstaande video zie je dat als je mijn commentaar weglaat, je het uitsnijden van de achtergrond in minder dan een minuut zelf kunt doen.

doorEduard

Google Mijn Bedrijf: speciale openingstijden instellen

2015-calendar-christmasHet is altijd belangrijk de openingstijden van je bedrijf juist te vermelden. Je wilt natuurlijk niet dat mensen voor een dichte deur komen, in de veronderstelling dat je bedrijf geopend was.

Hou daarom zeker op Google Mijn Bedrijf je openingstijden actueel en al helemaal tijdens de feestdagen. Want stel dat je extra bent geopend, dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk mensen naar je winkel trekken. En ook wil je aangeven dat je op speciale dagen, zoals 1e Kerstdag, Nieuwjaarsdag en dergelijke gesloten bent.

Hoe stel je openingstijden in op Google?

Je stelt de openingstijden op Google in door de volgende stappen te doorlopen:

  1. Login op Google Mijn Bedrijf
  2. Selecteer de locatie
  3. Klik op “Informatie bewerken”
  4. Scroll omlaag naar “Speciale openingstijden”
  5. Voeg de speciale openingstijden toe of pas de openingstijden aan.

Bekijk deze instructievideo, als je wilt weten hoe je speciale openingstijden in Google Mijn Bedrijf kunt instellen voor de komende feestdagen.


Zie: https://www.youtube.com/watch?v=etDGph_dH0w

Transcriptie van de video

Hey hallo! Ik ben Eduard… Eduard de Boer : ReputatieCoach.

De feestdagen komen er weer aan. We zitten aan het eind van december en we hebben Kerstmis, Nieuwjaar, et cetera.

Dat geeft gewijzigde openingstijden. Sommige bedrijven zul je zien dat die hun openingstijden verruimen, dus dat ze meer koopavonden hebben… En op andere bepaalde dagen, zoals Kerstmis, Nieuwjaarsdag enzovoorts, zul je zien dat bedrijven dicht zijn en zo zullen ze bijvoorbeeld eerder sluiten op bijvoorbeeld Kerstavond en op Oudejaarsavond.

Wat belangrijk is, is dat je de openingstijden overal consistent houdt. En één van de belangrijkste bronnen op dit moment is je bedrijfsvermelding op Google.

In deze instructievideo laat ik je zien hoe je je bedrijfsgegevens, in dit geval je openingstijden, op Google Mijn Bedrijf consistent kunt houden, hoe je ze kunt aanpassen voor de feestdagen. Let even op… Loop even met me mee…

Zoals ik al zei: ik laat je dus zien hoe je je bedrijfsgegevens kunt aanpassen op Google Mijn Bedrijf. Daarvoor heb je een Gmail account nodig en het is natuurlijk ook een vereiste dat je je bedrijf geclaimd hebt op Google. Als je dan gaat naar google.com/business , dan kom je op een pagina terecht die er ongeveer als volgt uitziet.

Ik ga de openingstijden aanpassen voor Wijngaards Poelier-Toko in Apeldoorn. De bijzondere oftewel de speciale openingstijden kun je helaas niet aanpassen als je in deze “view” zit. Daarvoor moet je eerst hier klikken op de lijstweergave en dan klik je op de bedrijfsgegevens.

Je ziet hier de algemene openingstijden, zoals ze altijd gelden. Door nu te klikken op “Speciale openingstijden”, krijg je een venster waar je speciale gegevens kunt invoeren.

Zo weet ik dat Wijngaards Poelier-Toko gesloten is op 1e Kerstdag. Dus ik ga naar 25 december, dan is het bedrijf gesloten. Hetzelfde geldt voor 26 december… Ditto voor 1 januari 2016… Gesloten…

En dan heb ik nog wat aparte gegevens doorgegeven gekregen van de bedrijfseigenaar. Zo is het bedrijf geopend op 21 december van 10:00 tot s avonds 18:00. En dan hebben ze op woensdag 23 december koopavond tot 20:00 uur. En op 24 december sluiten ze om 16:00 uur ’s middags.

Dit zijn de gewijzigde openingstijden. Als je ze eenmaal hebt ingesteld, klik je op “Toepassen”. En zoals je ziet zijn ze dan opgeslagen als speciale openingstijden voor deze locatie.

Als je nu kijkt op Google zie je nog niet die openingstijden. Deze openingstijden zie je alleen op desbetreffende dagen c.q. data.

En dan zie je dus of het bedrijf geopend is of gesloten.

Het bijhouden ofwel actualiseren van je openingstijden is een belangrijke factor… Niet om te ranken in Google, maar een belangrijke factor voor de customer experience. Je laat namelijk aan de klanten zien dat je waarde hecht aan het geven van de juiste informatie aan hen, zodat ze niet tevergeefs bij je winkel komen. En misschien… wellicht… het is niet bewezen, maar misschien is het een signaal voor Google om te laten zien je werkelijk serieus geeft om je klanten, dat je aparte openingstijden instelt… Zeker deze bijzondere dagen…

Google zal Google niet zijn, als ze dat niet in de gaten hebben.

Houd het simpel: verhoog gewoon de klantervaring en geef de juiste openingstijden aan voor de komende dagen.

Succes!

Google beloont je overigens voor het feit dat je de moeite neemt de afwijkende openingstijden te specificeren. Want zolang je die niet aan Google hebt doorgegeven, staat in de tabel van de openingstijden in oranje de waarschuwing “Openingstijden kunnen verschillen”, maar als je ze wel hebt gespecificeerd staat er in groen bij “Openingstijden in de vakantieperiode”:

Let overigens op dat je niet de fout maakt, een dag die Google wèl als bijzondere dag ziet, maar jij mogelijk als doorsnee werkdag beschouwt, niet te specificeren. Anders krijg je, wat is te zien in onderstaande afbeelding: daarin zijn de openingstijden voor Eerste Kerstdag wel gespecificeerd, maar die voor Tweede Kerstdag niet…

20151223-openingstijden-reinders

 

doorEduard

Alle 25 Summer Citations Sequence video’s op een rijtje

Summer Citations Sequence: 25 instructievideos!Volgens mij waren de afgelopen vijf weken tropenweken voor jou! En dan refereer ik niet alleen aan het mooie weer en de hoge temperaturen, maar eigenlijk meer aan het aantal sites waar ik je met je bedrijf of praktijk heb laten aanmelden…

Afgelopen vrijdag kwam er een eind aan de Summer Citations Sequence, een reeks van 25 instructievideo’s over het maken van bedrijfsvermeldingen op de meest uiteenlopende sites.

Ik hoop dat je jouw bedrijf echt op alle voor jou relevante sites hebt aangemeld! Mogelijk zie je nu nog niet direct resultaat… Maar geloof me: het gaat verschil maken op den duur. Meestal zie je het effect van dit soort inspanningen een paar maanden later, dus houd je lokale bedrijfsvermelding in de gaten op Google.

Het wordt nu nóg moeilijker om zichtbaar te worden in de lokale resultaten op Google, omdat sinds een paar weken het aantal lokale resultaten is teruggebracht van 7 naar slechts 3. Je moet dus eigenlijk in de top-3 staan om te profiteren van je inspanningen. Maar het is mogelijk en ik hoop dat de serie instructievideo’s van de afgelopen weken jou hierbij helpen.

Maar mocht je de afgelopen weken niet elke video hebben bekeken en je ook nog niet hebben aangemeld, dan heb ik hier een overzicht voor je met daarin links naar alle instructievideo’s, onderverdeeld per doelgroep.

Voor alle bedrijven in Nederland

Voor bedrijven in Gelderland

Specifiek voor fotografen / creatievelingen

Je kunt je voorstellen dat ik heel veel tijd heb gestoken in het maken van deze 25 instructievideo’s. Die maak je echter niet zo even op een regenachtige zaterdagmiddag!

Waar ik nu héél erg benieuwd naar ben, is hoe jij deze serie hebt ervaren…

Wat vond je ervan?

Vond je ze nuttig?

Of vond je ze overbodig?

Heb je er iets aan gehad?

Heb je echt je bedrijf bij alle voor jou relevante sites aangemeld?

En dan de hamvraag: Zie je al resultaat?

Of heb je vooraf niet gekeken hoe je lokaal scoort?

Geef je reactie hieronder en help mij,  zodat ik jou de beste content kan geven waar jij iets aan hebt!

Schroom niet en geef je mening!

Alvast bedankt voor je reactie(s)!

doorEduard

Bedrijf aanmelden op nederland-web.nl (SCS Video #25)

Oh-oh… We zijn alweer door de 25 instructievideo’s heen, want vandaag heb ik de laatste uit de Summer Citations Sequence voor je! In de video van vandaag behandel ik nederland-web.nl. Dat is een directorysite die bedrijfsvermeldingen combineert met allerhande overige content.

Door de diversiteit van de wisselende content probeert deze site te blijven scoren in de zoekresultaten. Want op de site vind je dus niet alleen de bedrijfsvermeldingen, maar ook:

  • Tweedehands goederen / producten
  • GRATIS producten
  • Actueel woningaanbod
  • Politieberichten
  • Links naar actuele informatie, zoals het weer en de verkeersinformatie

Ik weet het, dit alles is niet echt relevant voor de citations. Daarom mijn advies: gewoon 2-3 minuten van je tijd van vandaag geven voor het maken van een bedrijfsvermelding op nederland-web.nl

Bekijk eerst onderstaande instructievideo om te zien hoe je je bedrijf aanmeldt op nederland-web.nl:

Video: https://www.youtube.com/watch?v=cYs3dA9Gx1Y