Hoe is jouw (online) reputatie?

Bij de geboorte hebben mensen meestal nog niet echt een reputatie. Want een reputatie wordt in een mensenleven opgebouwd. En er zijn talloze voorbeelden van mensen die van het ene op het andere moment hun hele reputatie kwijt zijn geraakt door het maken van een misstap.

Bouw een online reputatie opAls bedrijf bouw je ook een reputatie op. En als je een goede reputatie hebt, komen er meer klanten of opdrachtgevers naar je toe, heb je meer business en dus meer omzet.

Wanneer je een paar keer slechte service verleent, zullen je klanten dit op Internet kenbaar maken en voordat je het weet is het ook gedaan met jouw goede reputatie.

Weet jij eigenlijk wel hoe jouw online reputatie is?

Hou je je online reputatie wel in de gaten?

  • Vraag je reviews aan je klanten of opdrachtgevers?
  • Zoek je actief reviews over jou of je bedrijf?
  • Lees je de reviews over jou of je bedrijf?
  • Weet je wel wat er over jou of je product/dienst wordt geschreven?
  • Post je zelf reviews over producten of diensten?

Werf goede en positieve reviews voor je producten en diensten

Let op: het kost je lange tijd (soms jaren) om een goede reputatie op te bouwen,
maar terwijl je met je ogen knippert kun je je reputatie kwijtraken!

Goede reputatie =
meer klanten =
meer omzet =
meer winst

Evenals een slechte reputatie je klanten kost, levert een goede reputatie je meer klanten op.

Effect van mond-tot-mond reclameVoordat Internet populair werd als medium voor research naar de kwaliteiten van potentiële leveranciers was men erg aangewezen op “mond-tot-mond”-reclame. Als je een goede klus had gedaan of een goed product had geleverd, praatten mensen hierover en op basis van de positieve uitlatingen, ging het “als een vuurtje rond” dat nieuwe klanten naar jou moesten voor de beste service of het beste product.

De moderne variant van de mond-tot-mond reclame is het fenomeen van reviews op Internet. Er zijn talloze reviewsites, waar mensen hun mening kunnen achterlaten over een aankoopervaring van een product of dienst. Zo kennen de meeste mensen inmiddels bijvoorbeeld de volgende sites:

Voor de mening van andere toeristen over vakantiebestemmingen ga je naar Zoover. Voor het vergelijken van apparaten en leveranciers kijk je op Kieskeurig en voor het kiezen van een tandarts of huisarts in je plaats ga je eerst eens rustig de reviews van anderen lezen op Zorgkaart Nederland.

Zo kan ik je verzekeren dat er tientallen sites zijn, waarvan je niet eens weet dat mensen daar reacties over jou of jouw product/dienst posten… Of ken je ze wél allemaal? Volg je met regelmaat de verschillende toonaangevende review-sites? Als je reviews over jouw bedrijf of product leest, reageer je dan? Durf je wel te reageren als er negatieve reviews over jouw product of dienst worden gepost? Hoe reageer je dan?

ReputatieCoaching

Dit zijn allemaal aspecten die ik je ga bijbrengen. Ik neem je aan de hand mee en zal met behulp van video’s, screenshots en andere technische mogelijkheden voorbeelden uit de praktijk laten zien van hoe jij jouw online reputatie ontzettend kunt verbeteren en zo meer omzet kun genereren!

Laat wat van je horen

*